Pečený bažant s masovou nádivkou
Bažantí maso je velmi jemné a má delikátní chuť. Tu ještě podtrhne lahodná nádivka z vepřového masa a vnitřností. Bažanta s nádivkou obalíme do plátků slaniny a pomalu pečeme v troubě doměkka.
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme nádivku. Nakrájený rohlík necháme nasáknout v mléce a poté ho smícháme s mletým masem, vejcem, solí a kořením. Dobře promícháme a přidáme na kostičky nakrájená játra, srdce a šunku.
Krok 2: Bažanta osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Potom ho zabalíme do tenkých plátků slaniny a převážeme provázkem.
Krok 3: Vložíme ho do pekáče vymazaného máslem, trochu podlijeme vodou a zvolna upečeme doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
Krok 4: K pečenému bažantu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.
Zveřejněno 1. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bažant s masovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvMM
Moje poznámka
Pečený bažant s masovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvMM
Nejnovější recepty
Rizoto ze zbytků masa
Přidáno před 4 hodinami
Dvoubarevné těsto univerzální
Přidáno před 4 hodinami
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 6 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 6 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Sladkokyselé kuře z Hradce
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí prsa na hříbkách
p.stefunova před 36 minutami
Smažená marinovaná vepřová kotleta
Leni1970 před 42 minutami
Křenová omáčka s uzeným
Lida.Rose před 1 hodinou
Tatarák z olomouckých tvarůžků
mazlak před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
Sarka G před 1 hodinou
Dušené červené zelí s povidly
brtna před 2 hodinami
Citronová bábovka
Cinderka před 2 hodinami
Banánové lívance mňam
VeruH. před 2 hodinami
Boloňské špagety
brtna před 4 hodinami
Anglické bochánky k čaji (scones)
MarieeA před 4 hodinami
Suroviny:
maso vepřové mleté,
vejce,
rohlík,
mléko,
sůl,
koření divočina,
bažant,
bažant,
šunka,
bažant,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.