Játrová paštika
Paštika je fenomén české kuchyně, alespoň, co se týká svačin a cestování. Avšak lahodnou paštiku můžete připravit i třeba na slavnostnější chvíle, třeba z kachních jater. Skvěle se k ní hodí brusinky a stane se tak chutným předkrmem svátečního obědu.
Postup přípravy
Krok 1: Játra omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, po chvilce i játra a opékáme asi 5 minut, dokud nejsou játra měkká.
Krok 2: Vložíme je do mísy, přidáme smetanu, rozměklé máslo, sůl, pepř a vše rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou kaši.
Krok 3: Připravenou hmotou naplníme malé mističky, povrch uhladíme a dáme na několik hodin do lednice ztuhnout.
Zveřejněno 6. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YzL
Moje poznámka
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YzL
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 6 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 7 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 10 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 1 hodinou
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 1 hodinou
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 2 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 2 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 3 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 5 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 6 hodinami
Štrúdl z pomazánkového másla
Picik před 6 hodinami
Suroviny:
játra kachní,
máslo,
máslo,
cibule,
česnek,
smetana,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.