Játrová paštika
Paštika je fenomén české kuchyně, alespoň, co se týká svačin a cestování. Avšak lahodnou paštiku můžete připravit i třeba na slavnostnější chvíle, třeba z kachních jater. Skvěle se k ní hodí brusinky a stane se tak chutným předkrmem svátečního obědu.
Postup přípravy
Krok 1: Játra omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, po chvilce i játra a opékáme asi 5 minut, dokud nejsou játra měkká.
Krok 2: Vložíme je do mísy, přidáme smetanu, rozměklé máslo, sůl, pepř a vše rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou kaši.
Krok 3: Připravenou hmotou naplníme malé mističky, povrch uhladíme a dáme na několik hodin do lednice ztuhnout.
Zveřejněno 6. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YzL
Moje poznámka
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YzL
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 14 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 15 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 1 hodinou
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 1 hodinou
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 1 hodinou
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 2 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 3 hodinami
Suroviny:
játra kachní,
máslo,
máslo,
cibule,
česnek,
smetana,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.