Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová paštika

Paštika je fenomén české kuchyně, alespoň co se týká svačin a cestování. Avšak lahodnou paštiku můžete připravit i pro slavnostnější chvíle, třeba z kachních jater. Skvěle se k ní hodí brusinky, a stane se tak chutným předkrmem svátečního obědu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení v lednici

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Játra omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Máslo necháme změknout. Krok 2: V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme cibuli, česnek, po chvilce i játra, a opékáme asi 5 minut, dokud nejsou játra měkká. Krok 3: Vložíme je do mísy, přidáme smetanu, rozměklé máslo, sůl, pepř a vše rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou kaši. Krok 4: Připravenou hmotou naplníme malé mističky, povrch uhladíme a dáme na několik hodin do lednice ztuhnout.

TIP: Desatero rad na téma domácí paštika

Zveřejněno 6. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Játrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6YzL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Játrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6YzL

Marie

Suroviny:
játra kachní, máslo, máslo, cibule, česnek, smetana, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu