Játrová paštika
Paštika je fenomén české kuchyně, alespoň co se týká svačin a cestování. Avšak lahodnou paštiku můžete připravit i pro slavnostnější chvíle, třeba z kachních jater. Skvěle se k ní hodí brusinky, a stane se tak chutným předkrmem svátečního obědu.
Postup přípravy
Krok 1: Játra omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Máslo necháme změknout.
Krok 2: V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme cibuli, česnek, po chvilce i játra, a opékáme asi 5 minut, dokud nejsou játra měkká.
Krok 3: Vložíme je do mísy, přidáme smetanu, rozměklé máslo, sůl, pepř a vše rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou kaši.
Krok 4: Připravenou hmotou naplníme malé mističky, povrch uhladíme a dáme na několik hodin do lednice ztuhnout.
Zveřejněno 6. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YzL
Moje poznámka
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YzL
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 3 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 6 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 16 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 27 minutami
Čokoládové slzičky
malaneta před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 2 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 2 hodinami
Nejlepší bublanina
Radimjumbo před 2 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lenka.s.r před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Mutsynka před 3 hodinami
Měkoučké vánoční perníčky
Hawisa před 4 hodinami
Obrácené pečené řízky
Kmotrajara před 4 hodinami
Suroviny:
játra kachní,
máslo,
máslo,
cibule,
česnek,
smetana,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.