Rajčatový protlak
Pokud pěstujete rajčata a zvažujete, jak zužitkovat bohatou úrodu, jistě oceníte recept na domácí protlak. Jakmile ho jednou vyzkoušíte z vlastních rajčátek, která jsou plná chuti a vůně, o kupovaný ztratíte zájem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 586 kJ / 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,00 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata pokrájíme a pomalu vaříme, dokud se neodpaří polovina objemu tekutiny.
Krok 2: Protlak rozmixujeme, protlačíme přes síto a pak zvážíme.
Krok 3: Podle hmotnosti protlaku propočítáme, kolik máme přidat cukru a soli. Pak necháme 5 minut povařit.
Krok 4: Horký protlak naplníme do čistých vymytých skleniček. Okraje otřeme a dobře uzavřeme víčkem.
Krok 5: Kečup naskládáme do zavařovacího hrnce a nalijeme vodu pod okraj sklenic. Sklenice ve vodě nesmí plavat. Domácí kečup zavařujeme na 80 °C 30 minut. Teplotu vody hlídáme teploměrem.
Zveřejněno 8. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatový protlak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ4G
Moje poznámka
Rajčatový protlak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ4G
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 8 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 22 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 8 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 9 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 11 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 11 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 11 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 12 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 12 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 13 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 15 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 15 hodinami
Tématické fráze:
rajčatový protlak,
rajský protlak domácí výroba,
rajčatový protlak recept,
recept rajcatovy protlak,
domácí rajčatový protlak,
domácí rajčatový protlak recept,
rajsky protlak domácí,
rajský protlak recept,
domácí rajský protlak,
recept na domaci rajčatový protlak,
rajský protlak,
protlak z rajčat,
recept na rajčatový protlak,
rajcatovy protlak domaci,
výroba rajčatového protlaku,
domácí protlak,
vyroba rajského protlaku,
rajčatový protlak vyroba,
recept na domaci rajský protlak,
recept na rajský protlak
Komentáře (44)
Nařezaná rajčata jsem nejprve "pošťuchal" jako brambory - hodně se rozmělní. Pak se nemusí tolik "štvát" tyčový mixer (ještě před vařením).
Při vaření jsem použil nižší stupeň na el. sporáku (3 -4). Nemusí se to tolik hlídat. Na konci vaření ještě jednou mixerem.
Pasírák je fajn. Nemusí být drahý z Tescomy, stačí plastový z Kaufu.