Křepelčí rizoto

Suroviny

1 hrnek rýže (já měla jasmínovou)
máslo na dva prsty
křepelčí pečené maso
1 hrst hrášku
1 malou červenou kapii
1 malou žlutou kapii
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso z křepelky nakrájíme na menší kousky a obě kapie na malé kostičky.

  2. Rýži dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou a restujeme na másle, aby se všechna zrna obalila. Přidáme vodu v poměru 1:2, osolíme, přikryjeme poklicí a dáme vařit.
    Vaříme cca 20 minut na středním plameni, aniž bychom pokličku zvedali. Po uvaření necháme 5 minut dojít a pak vidličkou načechráme.

  3. Smícháme s masem a nachystanou zeleninou.
    Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.

  4. Servírujeme v úhledných tvarech, zdobené kousky zeleniny a pokud máme, i zbylou šťávou z pečené křepelky.

Poznámka od kuchařky

Jelikož jsem měla křepelky 2 a zbylo nějaké maso, tak jsem udělala rizoto jako další jídlo.

Šťávu jsem použila z pečení křepelek:

https://www.toprecepty.cz/recept/59849-krepelka-na-slanine-zelenine-a-testoviny-mafaldine/

Komentáře k receptu Křepelčí rizoto

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: křepelčí vajíčka recepty