Kapr pečený na medu
Kapr je naše klasická ryba, kterou připravujeme hlavně na Vánoce. Tentokrát kapří maso ochutnáme v netradiční kombinaci s medem a rozinkami. K pečenému kaprovi podáváme šťouchané brambory a jablečný kompot ochucený skořicí.
Postup přípravy
Krok 1: Kapra stáhneme, naporcujeme, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem a šalvějí. Vložíme ho do pekáče s cibulí orestovanou na másle a poklademe slaninou.
Krok 2: Pečeme v troubě při 200 °C asi 6 minut, potom snížíme teplotu na 150 °C, kapra podlijeme vínem a trochou vody, přidáme rozinky namočené v rumu, med a za občasného podlévání výpekem kapra pečeme ještě asi 10 minut.
Krok 3: Mezitím připravíme šťouchané brambory. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a pomačkáme. Na pánvi osmažíme nejprve nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dorůžova. Vše přidáme do pomačkaných brambor, dochutíme solí, pepřem a vmícháme lžíci sádla.
Krok 4: Na kompot jablka oloupeme, nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, osladíme, přidáme skořici a přivedeme k varu. Pak hned kompot odstavíme a necháme zchladit.
Krok 5: Kousky kapra podáváme se šťouchanými bramborami a kompotem z jablek s cukrem a skořicí.
Zveřejněno 19. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr pečený na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwPX
Moje poznámka
Kapr pečený na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwPX
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 minutami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 13 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 14 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 16 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lívance se skořicí
káťa před 31 minutami
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 1 hodinou
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 7 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 10 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 10 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 12 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 12 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 12 hodinami
Suroviny:
kapr,
sůl,
pepř mletý,
zázvor mletý,
šalvěj,
cibule,
máslo,
slanina,
víno bílé,
rozinky,
rum,
med,
brambory,
sádlo,
cibule,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
jablko,
cukr,
skořice
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.