Šlehačkové cukroví IV
Těsto z jemné smetany ke šlehání je snadné na přípravu, skvěle se tvaruje a po upečení zaručuje dokonale křehké sousto. Ideální pro zdobení, plnění marmeládou či čokoládou, nebo jen tak, v závoji cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, změklého másla a smetany ke šlehání vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladu odpočinout.
Krok 2: Z těsta vyválíme plát o síle 3-5 mm, ze kterého vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C cca 5-8 minut (horkovzduch).
Krok 3: Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Zveřejněno 7. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové cukroví IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73n4Q
Moje poznámka
Šlehačkové cukroví IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73n4Q
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 12 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 23 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno 2. 9. 2025 05:00:02
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 17 minutami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 10 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 10 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 10 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 10 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 10 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 11 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
šlehačka 33%,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (2)