Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékané brambory jemné chuti

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 9. 2009 14:44

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie12 303 kJ / 2 941 kcal
Bílkoviny72,36 g
Tuky185,07 g
Vláknina27,29 g
Cholesterol 194 mg
Sodík 4,03 g
Sůl9,70 g
Sacharidy233,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

supina supina

14. 9. 2009 22:22

tak tohle v brzké době v určitě udělám,zapečené brambory já moc ráda.Dáváš slaninu na kostičky nebo plátky,s kostičkama se to asi lepší jí a krájí,ne?

Jenda1 Jenda1

14. 9. 2009 21:42

Eli, skvělý recept. S tou hladkou moukou to musím vyzkoušet. Několik let peču něco podobného, měl jsem to připravené ke zveřejnění, jenže v průběhu soutěže jsem se lehce nervnul, smazal kartu s desíti nafocenými recepty a na volné místo nafotil tři hořčicové chleby.
Posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

14. 9. 2009 20:49

Eli, dám na tebe a tak dám jen 1-2 stroužky, aby nepřehlušoval chutě a určitě vyzkouším-brambory jsou fajn na každý způsob.;-)

Eliza Eliza

14. 9. 2009 20:10

Papri, zbylo...:-) Čekáme s Lízou na zbytek rodiny (tatínka a bráchu s přítelkyní), aby se navečeřela... Nějak si musí rozebrat lilek a brambory a ještě jsem udělala polévku, tak si snad vyberou... Blbnou totiž nárazově podobně jako ty :-D:-D (promiň ;-) ), tak nikdy nevím, kdo je právě na dietě a kdo nejí to nebo zas ono. Ještěže tak ráda vařím, jinak bych se už na to vyprdla...;-):-)). Ale už nenandavám na talíře, jen Lízinka dostane aranžovaný talíř určený k focení...;-)

Paprika Paprika

14. 9. 2009 20:03

Dala bych si hned.:-p:-p Nezylo Ti? Já ale stejně nesmím.:-(

Eliza Eliza

14. 9. 2009 19:29

Bibi, v tomto případě používám česnek sušený, protože není tak chuťově výrazný, jen pokrm jaksi "ovoní". Ale samozřejmě můžeš dát čerstvý. Já osobně bych ho asi raději nakrájela na slaboučké plátky a vložila mezi plátky brambor. Za tu hodinu báječně změkne a zůstane po něm právě ta "jemná" vůně...:-p
Všem děkuji za pochvaly :-).

Bibinka Bibinka

14. 9. 2009 18:30

Elizo, vypadají a jistě i budou dobroučké, přitom je to tak jednoduchý;-)a v tom je taky krása. Dá se dát čerstvý česnek:-?myslím, že bych ho dala raději než ten sušený. A jasnej bodík letí k tobě:yes:

Teta Lena

14. 9. 2009 18:19

Zajímavé člověk dostane hned hlad.Dávám také bodík.

allis

14. 9. 2009 17:01

Maris, je hezké vědět, že někdo myslí stejně :-D A.

maris maris

14. 9. 2009 16:57

Allis - byla jsi rychlejší :-D:-D

maris maris

14. 9. 2009 16:55

..jemnou omáčku - něco jako bešamel, ne ? ;-)Dávám Ti bodík a sobě receptík do oblíbených :-) Moc lákavé fotečky, jako vždy :yes:

allis

14. 9. 2009 16:55

Jj, máš pravdu, takový "skorobešamel", že? Vyzkouším, co nejdřív, začínám mít hlad :)
A.

Eliza Eliza

14. 9. 2009 16:39

Allis :-), ta hladká mouka se spojí s mlékem a vytvoří takovou dobrou jemnou "omáčku". To by hruběji mletá asi nedokázala.
Ale nakonec by se poslední vrstva mohla posypat třeba krupicí (v tom případě asi až po zalití mlékem, myslím) pro křupavější kůrčičku.

allis

14. 9. 2009 16:26

Vypadá to moc dobře, určitě brzy vyzkouším. Elizo, jen se ptám: proč dáváš hladkou mouku? Aby to bylo jemnější? Uvažovala jsem spíš o hrubé nebo o krupici, mohlo by to hezky křupat, napovrchu opečené? :-)

andrejka20

14. 9. 2009 15:28

ňam, hned bych si je dala.:-* Zapečený brambory miluju, tak dávám bodík. ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zapékané brambory recept zapékané brambory zapekané brambory s mlékem zapečené brambory s mlékem recept na zapekane brambory zapečené brambory časopis apetito recept zapekane brambory jednoduché recepty z brambor něco dobrého na chut zapékané brambory s česnekem zapekane brambory v troube recepty-zapekane brambory neco dobreho z brambor zapecene cesnekove brambory brambory zapékané recepty zapékané brambory zapékané brambor jednoduche zapekane brambory zapékané česnekové brambory top recepty zapekane brambory

Suroviny: brambory, slanina anglická, mléko, sýr apetito, mouka hladká, paprika sušená sladká, česnek sušený, máslo, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Zapékané brambory jemné chuti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/86Qj