Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s červenou čočkou

Červená čočka je velmi dobře stravitelná a nemusí se namáčet předem. Díky tomu je její příprava snadná a rychlá. Kromě přílohy či polévky z ní můžeme připravit i výbornou omáčku na těstoviny, kterou ochutíme bazalkou a chilli.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a dáme stranou. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme slupky. Mrkev nastrouháme najemno. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olivový olej, zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a opékáme dozlatova. Krok 4: Tyčovým mixérem rozmixujeme rajčata, rajčatový protlak a mrkev. Přelijeme na pánev. Rajčatovou omáčku dochutíme oreganem, bazalkou, chilli a solí. Krok 5: Důkladně promícháme. Vaříme při mírném ohni 10-15 minut. Na závěr přidáme červenou čočku.

TIP: Další recepty s červenou čočkou

Zveřejněno 1. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s červenou čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73DLA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s červenou čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73DLA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny, čočka červená, olej olivový, cibule, česnek, rajče, protlak rajčatový, mrkev, koření oregáno, bazalka čerstvá, chilli, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu