Staročeská pikantní drůbeží játra s fazolemi
Staročeská pikantní drůbeží játra s fazolemi jsou sytým a chutným pokrmem, který spojuje tradiční ingredience s výraznými kořením. Tato lahodná kombinace jemných jater a fazolí vás zahřeje a připomene chutě české klasiky.
Postup přípravy
Krok 1: Drůbeží játra očistíme, spaříme na cedníku vroucí vodou a necháme okapat. Poté je nakrájíme na kousky velikosti soust. Nakrájíme nadrobno cibuli, na kolečka pórek a na nudličky papriku.
Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme sádlo nebo olej. Přidáme špek nakrájený na kostičky. Když začne pouštět tuk, přidáme cibuli a restujeme dozlatova.
Krok 3: Přidáme játra a za stálého míchání restujeme cca 3 minuty. Poté přidáme papriku, česnek a pórek a promícháme. Restujeme ještě minutu a podlijeme dvěma lžícemi vody.
Krok 4: Přidáme omáčku sójovou i chilli a rajčatovou pastu, na sníženém stupni tepla podusíme cca 2 minuty.
Krok 5: Nakonec přidáme scezené, propláchnuté a okapané fazole. Dle chuti dosolíme a opepříme, necháme prohřát.
Krok 6: Podáváme posypané čerstvými kolečky pórku.
Zveřejněno 18. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská pikantní drůbeží játra s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPpYz
Moje poznámka
Staročeská pikantní drůbeží játra s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPpYz
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 3 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 13 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 39 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 2 hodinami
Suroviny:
játra drůbeží,
špek uzený,
sádlo,
cibule,
kapie červená,
pórek,
česnek,
sojová omáčka světlá,
pasta rajčatová,
omáčka chilli sladká,
sůl,
pepř mletý,
fazole
Komentáře (1)