Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)

Pikantní květák s jemně kořeněnou chutí doplněný sázenými vejci vytvoří vyváženou kombinaci, která zasytí a potěší vaše chuťové buňky. Rychlá a jednoduchá příprava dělá z tohoto jídla ideální volbu pro lehký oběd či večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli překrojíme na půl a pak nakrájíme na půlkolečka. Květák nakrájíme nadrobno, rajčátka na kolečka. Krok 2: Na sádle krátce osmahneme cibuli, přidáme květák, osolíme, opepříme, přidáme kari, česnek a restujeme za stálého míchání. Pak přidáme harisu a protlak. Krok 3: Podle potřeby trochu podlijeme vodou, přidáme rajčátka a restujeme, aby květák byl na skus. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Krok 4: Dáme vařit vodu na vejce se solí a lžičku octa. Když voda začne vařit zamícháme ji, aby vznikl vír a vklepneme vejce, vaříme 4 minuty.

Zveřejněno 4. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO0ko

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO0ko

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sádlo, cibule, květák, rajče cherry, koření kari, harissa, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, česnek sušený, petrželka, vejce, ocet, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu