Vepřové v kabátku z cmundy

janiko Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M 2 porce Vepřové maso 19 názorů

58

Suroviny

vepřové řízky (může být i kuřecí)
sůl
pepř
Cmunda:
4 velké brambory
4 česneky
sůl
pepř
1 vejce
majoránka
mléko
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme osolíme.

  2. Nastrouháme brambory a uděláme klasické těsto na bramborák(cmundu).

  3. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje v pánvi, dáme slabou vrstvu bramborákového těsta, na to řízek a opět zalejeme těstem.

  4. Přiklopíme pokličkou a velmi pomalu smažíme na jedné straně a pak obrátíme a opět pomalu smažíme.

    Když jsou pěkně opečené, můžeme obložit placku sýrem, klepnout volské oko a pod pokličkou nechat zatáhnout.

Poznámka

Bramborákové těsto...do strouhaných brambor (strouhám napůl na jemném a hrubém struhadle)přidáme česnek,sůl,pepř,majoránku,vejce,terochu mléka pořádně promícháme a přidáme mouku aby těsto nebylo moc husté.

Ze zkušeností vím že jsou lepší na plynovém sporáku než na elektrickém.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové v kabátku z cmundy

  • zizala zizala

    Ke vkládání fotek musíš být zaregistrovaná a přihlášená;-)

    Odpovědět

  • kloboucek kloboucek(neregistrovaný)

    Chtěla jsem vložit fotku, ale nevím jak. Pokud se chce někdo podívat, bude na cácorkách.

    Odpovědět

  • kloboucek kloboucek(neregistrovaný)

    Jani, taky dělám tímto způsobem cmundu - po našem jihočesku, tady na západě jsou to vošouchy. Můj nejstarší syn a vnuk Kubča to jinak nechtějí. Dcera zase chce s kuřecím řízkem. Zrovna zítra je budu dělat. Jako přílohu si dáváme syrové Křimické zelí.:yes:
    Je to výborné, já to taky miluji.

    Odpovědět

  • Adri Adri(neregistrovaný)

    je to moc dobré a je i dobré udělat masovou směs(něco jako kaťák,nebo kaťák)usmažit cmundu,dát jí na talíř na ní směs a přeložit. To je taky úplně chrot chrot :-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Ten sýr to maso krásně slepí s těstem :-))

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Gabino, s tím sýrem to už musí být "mana nebeská":-):-):yes::yes:...určitě to vyzkouším...:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Já to dělám tak, že nejdřív okořeněné plátky masa osmahnu na pánvi. Pak si naběračkou naleji do oleje bramborákové těsto, vložím plátek sýra, opečené maso, opět plátek sýra a zalévám bramborákovým těstem. Už jsem dlouho nedělala, díky za připomenutí :yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Bramborakova smes bude drzet lepe, pokud naklepane maso obalite v hladke mouce.;-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...řízečky v bramboráku máme moc moc rádi...než jsem se je naučila dělat, tak jsem měla těsto v misce a snažila jsem se to maso v misce obalit ze všech stran :-8:-8:-8...no - práce pro "vrahy"...šílené...až mi někdo poradil (v podstatě absolutně primitivní postup:-)) dát na pánev těsto, na to maso a zalít těstem...teď se tomu směju, ale je fakt, že když jsem to dělala poprvé (dávno tomu již;-)) tak jsem špačkovala...ale teď ráda posílám bodík...:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Janiko, moc pěknej a jistě i chutnej receptík a fotku máš moc pěknou;-) Se cmundou jsem masíko ještě snad nedělala(jó Kaplickou cmundu ano, abych nezapomněla:-D)a tak doufám, že k tomu vyzkoušení dojde. Máš 4.boda:yes:

    Odpovědět

  • Spuname Spuname

    Thomassinno, že by jsi mě nepochopil:-((, překvapila mě Tvoje reakce na Janu Remkovou, ne na mou maličkost:-D,

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Spuname, nevšiml jsem si, že bych se omlouval, jak jsem psal, jen jsem konstatoval ... myslím si, že je to stejný recept, jako ondráš, jen s vejcem a oblohou,a za tím si stojím ... ale nic špatného na tomto receptu nevidím, takže tečka :-D

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Receptík je hezký, neříkám že ne, i bodík jsem dal ... jen jsem konstatoval :-)) A je tady moc hezká fotka :-p

    Odpovědět

  • Spuname Spuname

    jj, na Ondráše to vidím, to asi ta poklička mě zmátla. tak Ondráše nedělám. :-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Asi ano, taky myslím, ale je taky hezký;-):yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cmunda vepřový ondráš keramické pánve testy cmunda s masovou směsí cmunda recept recepty kaplická cmunda kaplická cmunda jak se dělá cmunda cmundy kaťák recept veprove maso v bramboraku recept na cmundu recept cmunda vepřový ondráš recept krimicke zavitky recept na kaplickou cmundu kuřecí maso zapečené s bramborákovým těstem cmunda masová směs testo na cmundu recept na kaťák

Zapomněl/a jsem heslo