Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové v kabátku z cmundy

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

26. 1. 2010 20:47

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 894 kJ / 692 kcal
Bílkoviny29,48 g
Tuky8,88 g
Vláknina43,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 167 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy117,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bramborákové těsto...do strouhaných brambor (strouhám napůl na jemném a hrubém struhadle)přidáme česnek,sůl,pepř,majoránku,vejce,terochu mléka pořádně promícháme a přidáme mouku aby těsto nebylo moc husté.

Ze zkušeností vím že jsou lepší na plynovém sporáku než na elektrickém.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

29. 1. 2010 09:21

Ke vkládání fotek musíš být zaregistrovaná a přihlášená;-)

kloboucek

29. 1. 2010 01:53

Chtěla jsem vložit fotku, ale nevím jak. Pokud se chce někdo podívat, bude na cácorkách.

kloboucek

29. 1. 2010 01:48

Jani, taky dělám tímto způsobem cmundu - po našem jihočesku, tady na západě jsou to vošouchy. Můj nejstarší syn a vnuk Kubča to jinak nechtějí. Dcera zase chce s kuřecím řízkem. Zrovna zítra je budu dělat. Jako přílohu si dáváme syrové Křimické zelí.:yes:
Je to výborné, já to taky miluji.

Adri

28. 1. 2010 11:06

je to moc dobré a je i dobré udělat masovou směs(něco jako kaťák,nebo kaťák)usmažit cmundu,dát jí na talíř na ní směs a přeložit. To je taky úplně chrot chrot :-)

Gabina

27. 1. 2010 15:42

Ten sýr to maso krásně slepí s těstem :-))

Svetlana Svetlana

27. 1. 2010 15:14

Gabino, s tím sýrem to už musí být "mana nebeská":-):-):yes::yes:...určitě to vyzkouším...:yes:

Gabina

27. 1. 2010 14:48

Já to dělám tak, že nejdřív okořeněné plátky masa osmahnu na pánvi. Pak si naběračkou naleji do oleje bramborákové těsto, vložím plátek sýra, opečené maso, opět plátek sýra a zalévám bramborákovým těstem. Už jsem dlouho nedělala, díky za připomenutí :yes:

Lusinda79

27. 1. 2010 13:46

Bramborakova smes bude drzet lepe, pokud naklepane maso obalite v hladke mouce.;-)

Svetlana Svetlana

27. 1. 2010 13:41

...řízečky v bramboráku máme moc moc rádi...než jsem se je naučila dělat, tak jsem měla těsto v misce a snažila jsem se to maso v misce obalit ze všech stran :-8:-8:-8...no - práce pro "vrahy"...šílené...až mi někdo poradil (v podstatě absolutně primitivní postup:-)) dát na pánev těsto, na to maso a zalít těstem...teď se tomu směju, ale je fakt, že když jsem to dělala poprvé (dávno tomu již;-)) tak jsem špačkovala...ale teď ráda posílám bodík...:yes::yes:

Bibinka Bibinka

27. 1. 2010 12:29

Janiko, moc pěknej a jistě i chutnej receptík a fotku máš moc pěknou;-) Se cmundou jsem masíko ještě snad nedělala(jó Kaplickou cmundu ano, abych nezapomněla:-D)a tak doufám, že k tomu vyzkoušení dojde. Máš 4.boda:yes:

Spuname

26. 1. 2010 22:16

Thomassinno, že by jsi mě nepochopil:-((, překvapila mě Tvoje reakce na Janu Remkovou, ne na mou maličkost:-D,

thomassinno thomassinno

26. 1. 2010 22:04

Spuname, nevšiml jsem si, že bych se omlouval, jak jsem psal, jen jsem konstatoval ... myslím si, že je to stejný recept, jako ondráš, jen s vejcem a oblohou,a za tím si stojím ... ale nic špatného na tomto receptu nevidím, takže tečka :-D

thomassinno thomassinno

26. 1. 2010 21:32

Receptík je hezký, neříkám že ne, i bodík jsem dal ... jen jsem konstatoval :-)) A je tady moc hezká fotka :-p

Spuname

26. 1. 2010 21:11

jj, na Ondráše to vidím, to asi ta poklička mě zmátla. tak Ondráše nedělám. :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 1. 2010 21:10

Asi ano, taky myslím, ale je taky hezký;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cmunda recepty kaplická cmunda kaplická cmunda recept vepřový ondráš keramické pánve testy kaplická cmunda cmunda s masovou směsí cmunda recept jak se dělá cmunda cmundy kaťák recept veprove maso v bramboraku recept na cmundu recept na kaplickou cmundu recept cmunda vepřový ondráš recept krimicke zavitky kuřecí maso zapečené s bramborákovým těstem cmunda masová směs testo na cmundu

Suroviny: řízek vepřový, sůl, pepř, brambory, česnek, sůl, pepř, vejce, majoránka, mléko, mouka hladká

TopRecepty.cz

Vepřové v kabátku z cmundy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOJE