Velikonoční roláda
Veselou velikonoční roládu stihnete připravit i na poslední chvíli. Plátky rolády stačí namočit do bílé polevy a ozdobit meruňkou. Jednotlivé kousky vzhledem připomínají sázená vejce. Z této rolády budou mít radost hlavně nejmenší koledníci, ale potěší i dospělé.
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 2: Žloutky a cukr ušleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku a nakonec sníh. Upečený korpus necháme krátce odpočinout, přikryjeme utěrkou, svineme a necháme vychladnout.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme olejem a posypeme moukou. Rozetřeme na něj těsto a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 10 minut.
Krok 4: Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a vmícháme mleté ořechy.
Krok 5: Korpus rozbalíme, potřeme krémem a opět zarolujeme. Přelijeme tmavou polevou a necháme v lednici ztuhnout.
Krok 6: Po ztuhnutí nakrájíme na plátky. Každý plátek částečně namočíme do rozpuštěné bílé polevy a ozdobíme půlkou kompotované meruňky. Necháme opět chvíli ztuhnout a podáváme.
Zveřejněno 19. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mQR
Moje poznámka
Velikonoční roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mQR
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 1 hodinou
Kuře na zelí
kimlo před 1 hodinou
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 2 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 14 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
poleva čokoládová bílá,
meruňky
Komentáře (1)