Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudink s pečenou rebarborou

Sezóna rebarbory je zde. Její zajímavě nakyslá chuť nejlépe funguje v kombinaci se sladkým, a tak ji nejčastěji používáme do různých moučníků nebo sladkých jídel. Vyzkoušejte třeba recept na pudink s pečenou rebarborou.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Rebarboru důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky dlouhé asi 1 cm. Krok 2: Rebarboru rozložíme na plech a posypeme krystalovým cukrem tak, aby nebyla vidět, a podlijeme mírně vodou, aby se nepřipálila. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, zhruba 25 minut, dokud rebarbora nezměkne a cukr se nerozpustí (upečeme vlastně rebarborový kompot). Krok 4: Z 1 l mléka a dvou pudinkových prášků uvaříme dle návodu na obalu hustý pudink a rozlijeme ho do misek. Pudink necháme vychladnout. Krok 5: Upečenou rebarboru rozložíme na vršek pudinku. Můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.

TIP: Kdo by neměl jíst rebarboru - rady a tipy

Zveřejněno 12. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudink s pečenou rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/682oN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudink s pečenou rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/682oN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rebarbora, cukr krystal, mléko, pudink vanilkový, šlehačka, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu