Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce

Vyzkoušejte šťavnaté plátky vepřové krkovičky dušené v pikantní omáčce. Kombinace jemného masa a kořeněné šťávy potěší každého milovníka domácí kuchyně. Skvěle se hodí s rýží, bramborem nebo čerstvým chlebem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné plátky krkovičky bez kostí několikrát nařízneme nebo nastřihneme po okraji, aby se nekroutily. Krok 2: Plátky z obou stran osolíme a opepříme. Poté je zprudka opečeme v rozehřáté pánvi na sádle z obou stran a vyndáme na talíř. Krok 3: Do výpeku dáme nasekanou cibuli, mírně osolíme a restujeme dozlatova, poté přidáme nasekaný česnek a necháme rozvonět. Krok 4: Přisypeme papriku, promícháme a přidáme pastu, bobkový list, nasekaný rozmarýn a kečup, dle potřeby podlijeme vývarem nebo horkou vodou a promícháme. Krok 5: Vrátíme do pánve maso, dle potřeby podléváme a dusíme pod poklicí cca 20 minut nebo do změknutí. Krok 6: Nakonec posypeme nasekanými lístky omyté petrželky. Odstraníme bobkový list a podáváme nejlépe s vařenými nebo pečenými bramborami.

TIP: Co se dá udělat z vepřové krkovice

Zveřejněno 19. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRLqy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRLqy

Marie

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, bobkový list, rozmarýn, pasta rajčatová, kečup sladký, chilli, vývar masový, petržel

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu