Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mladé zelí s klobásou à la bigos

Dušené zelí se zeleninou a klobásou je nápadně podobné oblíbenému slezskému pokrmu s názvem bigos. Jeho příprava je však poměrně zdlouhavá, proto pro vás máme recept, který je do hodinky hotový a splní i požadavky náročnějších strávníků.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi usmažíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Krok 2: Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno a vše restujeme na oleji asi 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Krok 3: Zelí očistíme, nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme 100 ml vařící vody a přidáme orestovanou cibuli s klobásou, nahrubo nastrouhanou mrkev, koření a osolíme. Vše zamícháme, přiklopíme a dusíme asi 20-25 minut. Krok 4: Přidáme jíšku a nasekaný kopr a za občasného zamíchání povaříme ještě 5-10 minut. Krok 5: Jako příloha se hodí brambory, bramborová kaše nebo chleba.

Zveřejněno 6. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mladé zelí s klobásou à la bigos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kO01

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mladé zelí s klobásou à la bigos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kO01

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí, cibule, klobása, mrkev, olej, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, kopr, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu