Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višnová pikantní omáčka k masu

Máte na zahrádce přebytek višní? Proměňte je v pikantní omáčku k masu, kterou si můžete zavařit a mít ji po ruce po celý rok. Skvěle se hodí k nakládání masa nebo jako dip a její nasládlá, lehce ostrá chuť pozvedne každé grilování na novou úroveň.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cvrnda cvrnda

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 litrů

7litrů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Višně vypeckujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme, česnek také oloupeme a nakrájíme. Dáme do hrnce s kořením, podlijeme vodou a dáme vařit. Krok 2: Po rozvaření rozmixujeme v mixérem a dále vaříme do zredukování objemu. Krok 3: Potom přidáme cukr, ocet a chilli a znovu vaříme do požadované hustoty. Krok 4: Nalijeme do čistých skleniček a sterilizujeme (80-90 °C cca 20 minut).

TIP: Jak se dělá BBQ omáčka

Zveřejněno 24. 7. 2025

Poznámka autora cvrnda

inspirováno zde receptem: www.toprecepty.cz/recept/64132-tresnova-bbq-omacka/

zredukováno na hustší omáčku na způsob mé švestkové chilli omáčky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višnová pikantní omáčka k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDn3k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višnová pikantní omáčka k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDn3k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

To musí chutnat k masu vážně skvěle 😊

Suroviny:
višně, cibule červená, česnek, koření hřebíček, koření nové koření mleté, sůl himalájská, chilli, voda, skořice mletá, badyán, pepř sečuánský, cukr třtinový, ocet jablečný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu