Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnový teplý salát s rybou

Pestrý cizrnový salát s rybím filé zvládnete připravit i v průběhu pracovního týdne. Je plný zeleniny, voňavý po bylinkách a velmi výživný. Zeleninu restujte postupně, aby zůstala pěkně na skus.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Porce ryby osušíme papírovými utěrkami, pokapeme citronovou šťávou a posypeme hustě nasekanými bylinkami. Necháme v chladu v uzavřené misce odležet alespoň 1 hodinu. Krok 2: Rybu vyndáme z lednice a necháme dojít na pokojovou teplotu. Krok 3: Mezitím očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme ji na drobné kousky do 3 misek. Do jedné misky dáme mrkev a řapíkatý celer, do druhé bílé části cibulek a papriky a do třetí cuketu, česnek a pórek. Krok 4: Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo a olej. Podle tvrdosti postupně přidáváme zeleninu a restujeme ji na skus. Krok 5: K orestované zelenině přidáme oba druhy cizrny, vše okořeníme, osolíme a promícháme s nasekanými bylinkami. Mírně podlijeme vínem, vývarem nebo vodou a za občasného promíchání
vše prohřejeme. Krok 6: Odleželou rybu osolíme, poprášíme škrobem a opečeme na másle s olivovým olejem. Krok 7: Zelenou nať cibulky nasekáme. Krok 8: Podáváme teplý cizrnový salát smíchaný s čerstvě nasekanou natí cibulky a opečenými porcemi ryby.

TIP: Co všechno připravit z cizrny

Zveřejněno 13. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový teplý salát s rybou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErN0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový teplý salát s rybou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErN0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
halibut, máslo, olej olivový, čerstvé bylinky, sůl, škrob, šťáva citronová, cizrna, cizrna, mrkev, celer, kapie červená, paprika čerstvá bílá, cuketa, pórek, česnek, cibulka lahůdková, sůl, pepř mletý, římský kmín mletý, čerstvé bylinky, víno bílé

Přidat fotografie receptu