Teplý cizrnový salát se zelím a slaninou

Suroviny

400 g uvařené cizrny
250 g okapaného kysaného zelí
2 šalotky
100 g slaniny
1 lžička uzené papriky
1 lžíce oleje
sůl
pepř
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme jemné plátky šalotky, / několik si necháme stranou na ozdobu / a kostičky slaniny. Necháme zesklovatět a posypeme paprikou. Necháme ji rozvonět, přidáme cizrnu a zelí. Všechno opatrně promícháme, dochutíme solí, pepřem a prohřejeme.

  2. Hotový salát posypeme zbytkem šalotky a petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Je-li zelí moc kyselé, propláchneme ho.

Slanina se může vynechat, ale je tam dobrá.

Komentáře k receptu Teplý cizrnový salát se zelím a slaninou

Tématické fráze: cizrna se zelím cizrnovy salát cizrna se kysaným zelím saláty se zelím salát z cizrny recepty saláty recepty salát z cizrny se se slaninou kyselé zelí s cizrnou salát z červeného zelí s s cizrnou cizrna se slaninou cizrna se s kysaným zelím cizrna salat kysane zeli salát z cizrny a cinskeho zeli cizrna v v receptech salát s cizrnou recepty z cizrny cizrnový salát se slaninkou salát z červené řepy s kysaným zelím cizrna sezelim cizrna s kysaným zelím