Teplý cizrnový salát se zelím a slaninou

maris Kuchařka: maris

Saláty 11 názorů

Suroviny

400 g uvařené cizrny
250 g okapaného kysaného zelí
2 šalotky
100 g slaniny
1 lžička uzené papriky
1 lžíce oleje
sůl
pepř
hladkolistá petržel
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme jemné plátky šalotky, / několik si necháme stranou na ozdobu / a kostičky slaniny. Necháme zesklovatět a posypeme paprikou. Necháme ji rozvonět, přidáme cizrnu a zelí. Všechno opatrně promícháme, dochutíme solí, pepřem a prohřejeme.

  2. Hotový salát posypeme zbytkem šalotky a petrželkou.

Poznámka

Je-li zelí moc kyselé, propláchneme ho.

Slanina se může vynechat, ale je tam dobrá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 159 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Teplý cizrnový salát se zelím a slaninou

Tématické fráze: cizrna se zelím cizrnovy salát saláty se zelím cizrna se kysaným zelím salát z cizrny recepty saláty recepty salát z cizrny se se slaninou cizrna se slaninou cizrna se s kysaným zelím cizrna salat kysane zeli salát z cizrny a cinskeho zeli cizrna v v receptech salát s cizrnou recepty z cizrny cizrnový salát se slaninkou salát z červené řepy s kysaným zelím cizrna sezelim cizrna s kysaným zelím noky se slaninou a cizrnou cirznovýsalát teplý

Zapomněl/a jsem heslo