Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček s polevou z ledových kaštanů je lahodný moučník plný rozinek, ořechů, čokolády a kandované kůry, který potěší nejen o svátcích. Kombinace jemného těsta, bohaté náplně a sladké polevy bude potěšením pro vaše ústa.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení do druhého dne

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení do druhého dne)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Mandle nasekáme. Čokoládu nakrájíme. Žloutky oddělíme od bílků. Krok 3: Bílky vyšleháme s cukrem. Pak postupně, po jednom, zašleháváme žloutky. Krok 4: Přimícháme prosátou mouku, solamyl, ořechy, pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, citronovou kůru, čokoládu, kandovanou kůru a rozinky. Vše promícháme. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C zhruba 45-50 minut. Po upečení necháme chlebíček vychladnout. Krok 6: Ledové kaštany nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Krok 7: Připravenou polevu rozetřeme na moučník. Chlebíček necháme odležet do druhého dne, poté jej teprve nakrájíme.

TIP: Jak kandovat citronovou kůru?

Zveřejněno 13. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Biskupský chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADKXl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Biskupský chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADKXl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, mandle sekané, rozinky, šťáva citronová, šťáva pomerančová, čokoláda hořká, solamyl, kůra citronová, kůra citronová kandovaná, kaštan jedlý, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu