Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí drůbeží paštika

Domácí paštika z kuřecích jater je jemná, voňavá a plná chuti. Díky máslu, vínu a aromatické šalvěji působí slavnostně a skvěle se hodí nejen na sváteční stůl, ale i jako jedlý dárek. Paštiku si nejlépe vychutnáte na čerstvém křupavém pečivu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení paštiky

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení paštiky)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na másle zpěníme cibuli, přidáme játra a mícháme, než se zatáhnou. Krok 3: Poté játra zalijeme vínem i vývarem, okořeníme, osolíme i opepříme a povaříme asi 10–15 minut. Krok 4: Směs nalijeme do mísy, přidáme pokrájené máslo a ponorným mixérem rozemeleme dohladka. Krok 5: Vlijeme smetanu, aby vše mělo konzistenci husté omáčky. Krok 6: Šalvěj nasekáme. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě a promícháme se šalvějí. Krok 7: Paštiku přendáme do misek a zalijeme rozpuštěným máslem. Dáme vychladit.

TIP: Paštika z drůbežích jater podle ČSN

Zveřejněno 13. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí drůbeží paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w30q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí drůbeží paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w30q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
játra kuřecí, máslo, cibule, víno bílé, vývar drůbeží, koření provensálské, smetana, sůl, pepř mletý, paštika, šalvěj

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu