Zapečené brambory s pikantní klobásou

Gabina_I Kuchařka: Gabina_I

Bramborová jídla 21 názorů

Suroviny

4 velké brambory
2 pikantní klobása
20 dkg točeného salámu
1 střední cuketa nebo malá zelená cuketa
20 dkg tvrdý sýr eidam (nebo jiný)
4 vajíčka
sůl
pepř
koření gyros
máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory vaříme ve slupce ve vodě cca 10 minut, vodu slijeme a necháme vychladit.

  2. Mezitím si nakrájíme pikantní klobásu, točený salám na kolečka, cuketu na menší kostičky nebo kolečka (jak kdo chce, já volím kostičky, aby z toho nebylo bláto), nastrouháme sýr nahrubo, promícháme s vajíčky v míse, přidáme sůl, pepř a okořeníme gyros kořením.

  3. Zapékací misu vymažeme máslem a na spod poklademe 4 tenké proužky, skládáme na kolečka nakrájené oloupané brambory, klobásu, točený salám a cuketu, každou vrstvu lehce osolíme, opepříme a znovu skládáme.

  4. Dáme zavřené na 15 minut zapéct do trouby. Potom polijeme sýrem s vejci a sýr rozložíme po celé ploše. Zapékáme cca 30 minut na slabším ohni. Pak podáváme :-)

Poznámka

Můžeme dát i napůl uzený sýr a napůl eidam, pořádně promíchat, aby se nám spojily vůně a chutě obou sýrů. Dáme ho dost, aby se nám udělala krásná zlatavá krusta. Můžete dle chuti a libosti přidat to, co kdo má rád, zde se fantazii meze nekladou :-) dobrou chuť :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečené brambory s pikantní klobásou

  • Jana Pá Jana Pá

    Dělám podobně, ale ze syrových brambor, nakrájených na kolečka, sice to trvá déle-pečení, ale výsledek je :-p, jo, ještě přidávám zeleninu, kterou zrovna mám k dispozici:yes:, takových receptů je zde hodně, ale stojí za zkoušku všechny, protože teď zrovna je brambor. sezóna:yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-))jo je to v pořádku,vím,že si každý(á)hlídá to svoje ,omluva přijata a díky všem;-)

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I(autorka receptu)

    děkuji.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Gábinko, to se může stát, že někdo hned nepochopí, jak to na kterých stránkách chodí :-). Hlavně, že se to vysvětlilo ;-).

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I(autorka receptu)

    Fakt jsem to nevěděla, teď už vím. janatce jsem poslala osobní zprávu a omluvila jsem se.

    Odpovědět

  • maris maris

    Gábi I - to určittě ne;-), jen jsme byly hodně překvapeny. Ty jsi nám napsala své důvody, tak tím je to vyřešené, i když pro ostatní neobvyklé. Ale myslím, že jsi v žádném případě nikoho nerozzuřila ani neznepřátelila;-):-)

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I(autorka receptu)

    Tak teď vidím, že jsem si vás všechny svou nevědomostí rozzuřila, znepřátelila ... ;-( :-(

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Gabina_I Prohlídni si příště více receptů, např. "Burek" mne tak napadl, kdo všechno ho dělal a kolika lidem se povedl a hlavně!!!!, jakou měla Bibi-autorka z toho radost. Chápu tě, určitě je to asi tvé právo, ale umím si představit, že to je janatce hodně líto.

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I(autorka receptu)

    nechala jsem ji odstranit, a požádala jsem velmi slušně, protože to jídlo bylo opravdu jiné vzhledem a oškrábaný pekáč mi vadí. Pokud by dala jídlo na talíř a vyfotila porci, nevadí mi to. Nevím, že to tak funguje u jiných receptů jsem to neviděla nebo si nevšimla. Snad mě pochopíte a nebudete za to soudit. Omlouvám se všem, koho jsem urazila ale nevím, jestli byste chtěly mít u svého receptu kde si ladíte foťák na hezkou fotku, oškrábaný rozmazaný pekáč... ještě jednou promiňte a pochopte, děkuji.:-) Nemyslela jsem to zle!!!

    Odpovědět

  • maris maris

    Gabino I, fotografie se zde mohou přidávat i k cizím receptům a naopak většina z nás má radost, že jeho recept někdo uvařil, vyfotil a fotku přidal. Pokud vím, jsi opravdu první, komu to vadí.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-OTaky nerozumím...nevím, nakolik bylo jídlo "jiné", ale inovaci nebo nahražování jedné suroviny druhou se u nás meze nekladou nebo ano?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Gábino, tak to tady opravdu funguje...;-) Ale na druhou stranu bylo Janatky jídlo úplně jiné, pokud jsem si stihla všimnout, zapékala mleté maso...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Gabina_I Tak to jsem teda v šoku! Proč musela Janatka odstranit fotografii, kterou přidala? Tady je povoleno a "vítáno" přidávání fotografií i k jiným receptům!! Je to opravdu úplně poprvé, co se s něčím takovým setkávám na Tpreceptech:-O.

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I(autorka receptu)

    Janatko děkuji, však jsme si napsaly a doufám, že jste se neurazila, ale pochopila mě, že když mám vlastní fotografie, nechci cizí. Nevím, zda to chodí u jiných receptů, jak jste psala, že pokud uvaří někdo něčí recept, přiřadí tam svoje foto :-//. Musela bych se zeptat administrátorů nebo jiní uživatelé by to mohli vědět :-?.

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Už jsem to smazala:-//

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zapekane brambory s klobasou brambory s klobásou francouzské brambory s klobásou francouzké brambory se salámem zapečené brambory zapečené brambory se salamem babicovy dobroty recepty 21.11.2009 zapečené brambory s klobáskou pikantni brambory pikantni francouzske brambory zapekane brambory se salamem babicovy dobroty zapékané brambory babicovy dobroty francouzke brambory babicovy dobroty zapečené brambory recept na pikantní zapékané brambory francouzké brambory s klobásou zapečená cuketa s klobásou zapečené brambory s točeným salámem v troubě pikantni zapekane brambory brambory klobasa

Zapomněl/a jsem heslo