Bramborový nákyp s mletým masem

Suroviny 4 porce

1 kg brambor
300 g mletého masa
rajčata
čerstvé papriky
cibule
smetana ke šlehání
2 vejce
tvrdý strouhany sýr
sůl
pepř
může být česnek
olej
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso a orestujeme. Pak přidáme rajčata nakrájena na menší měsíčky, papriku na proužky a 2 lžíce kečupu, osolíme, opepříme, můžeme přidat česnek a další koření dle chutí a chvíli dusíme.

  3. Do mírně vymazaného pekáčku naskládáme brambory na kolečka na ně vrstvu mletého masa a opět brambory. Vejce rozšleháme ve smetaně, přidáme sýr a nalijeme na brambory. Pečeme v troubě při 180 - 200°C do zlatova.

Komentáře k receptu Bramborový nákyp s mletým masem

  • ErikaH ErikaH

    Super, vyzkoušeno a chutná :) jen jsem mleté maso udělala na styl své špagety a do smetany jsem dala sůl a italské bylinky :) bodík letí :):yes:

    Odpovědět

  • lemeL lemeL

    Móc dobrý to bylo :yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Dobré,já nedávám papriku a rajčata.:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborový nákyp nákyp z mletého masa jidla z mleteho masa bramboráky s mletým masem jídlo z mletého masa musaka s mletým masem noky s mletým masem cuketový nákyp s mletým masem bramborová musaka bramborák s mletým masem jidla s mleteho masa bramborový koláč s mletým masem mleté maso s brambory bramborový nákyp recept národní jídla-slovensko nákyp z brambor jidlo s mletym masem jídlo s mletého masa bramborový páj s masem bramorový nákyp