Smažené kuře po Toskánsku

bara.it Kuchařka: bara.it

4 porce Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

1 celé kuře
4 velká vejce
100 g hladké mouky
2 větvičky rozmarýnu
sůl
pepř
špetka chilli papričky (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do vetsi misky dame vejce, rozkvrdlame, pridame sul, pepr, cili papricky a nasekany rozmaryn.

  2. Omyte kure naporcujeme asi na 10 dilu a vlozime do vajecne hmoty. Nechame alespon 30 minut nalozene.

  3. Pote vyndame jednotlive dily kurete, okapeme prebytecne vejce zpet do misy.

  4. K vejcim pridame asi 100 gr mouky a utvorime testicko, ktere je hustejsi nez na palacinky.
    (Mnozstvi mouky je orientacni, zalezi na velikosti vajec a na suchosti ci vlhkosti mouky).

  5. Kure "obalime" v testicku (muzeme si pomahat i lzickou) a smazime v horkem oleji do ruzova. Dle chuti prisolime.

Poznámka

Ja jsem na zaver kure jiz nesolila. Nechala jsem ho nalezene trochu dele nez pul hodiny a sul do kure pronikla a navic i testicko je jiz slane. Je ale pravda, ze my doma moc nesolime.

Obalovani v testicku je v Toskansku dost rozsirene. Moc dobry je i smazeny kralik, ci smazena zelenina. Ve Florencii rikaji, ze smazena je dobra i podrazka od bot. A neco na tom asi bude.

Recept mam z knihy Hostince Florencie a Chiantske oblasti

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Smažené kuře po Toskánsku

  • bara.it bara.it(autorka receptu)

    Diky vsem za komentare a bodiky.:-K

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Barčo, za voňavý recept posílám osmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it(autorka receptu)

    Rebeko urcite jo.:-K Jen pozor, aby testicko nebylo moc ridke, to by mohlo ve fritaku delat neplechu.:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    šlo by to smažit ve friťáku:-?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Teda Barunko, ty ses tak krásně rozjela! Máš to fakt hezké a já bych si hned vzala, kdyby to šlo:-(;-):yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it(autorka receptu)

    Mirco ja jsem pouzila 2 vetvicky asi 15 cm jak rikas ty koncove a nasekala jsem jen ty zelene jehlicky:-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Rozmarýn mám, kuře v těstíčku dělávám také, takže určitě vyzkouším a za nápad dávám bodík:yes:6.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Báro:-)smažení v těstíčku mám moc ráda a tak brzy vyzkouším i tvou verzi:-p.Jen jestli smím-nejsou 2 větvičky rozmarýnu na kuře hodně?Pěstuji si ho doma na zahradě a tak vím jakou sílu dokáže při tepelné úpravě vyvinout;-).Ale ona asi není větvička jako větvička,viď;-):-D.Ty asi myslíš jen ty koncové špičky,kdežto já o trošku delší;-).Báro:-)smím si jeden kousek vzít?Víš,jen tak na chuť:-p:-8.Posílám boďku a receptík brzy zrealizuji:-).

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Báro, senzační, ale počkám, až mi povyroste rozmarýn-už se chytil,já si ho přivezla z Řecka a ten má teda grády panečku:-!Dávám ti boda už teď, chuť si dovedu lehce představit.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    no to je super!!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    baro, moc hezký recept:yes:, zase trochu jiná, zajímavá úprava. Máš to i moc hezky nafocené, dávám si do oblíbených a Tobě bodík :yes::-))

    Odpovědět

  • bara.it bara.it(autorka receptu)

    I zelenina se tak da pripravovat, ja jen do ni nedavam rozmaryn, aby neprehlusil chut nejakych moc nevyraznych druhu a pridavam trochu bublinkove vody. Nedavno jsem smazila cukety v testicku uplne bez vajec (teda jen mouka a bublinkova voda) a musim rict, ze to fakt nemelo chybu - byly hodne jemne a delikatni.:-K
    Na minestrone recept klidne pridej, ja kdyz delam minestrone tak do nej "nahazim" vsechnu zeleninu, kterou doma najdu a nebo koupim zeleninu jiz zmrazenou a pripravenou. Takze vlastne zadny specialni recept nemam.:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jejda, to je hezké :-p. Mám ráda takové jednoduché a přitom výborné recepty. Myslím, že podobným způsobem jsem viděla Jamieho Olivera připravovat zeleninu.
    Báro, chtěla jsem přidat recept na minestrone, ale raději počkám, jestli nevložíš originál, to bych se pak ráda inspirovala...:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: smazene kure kuře ve fritáku kuřecí maso po toskánsku kuře smažené smazeny kure kuřecí po toskánsku kuřecí prsa po toskánsku maso po toskánsku smažené kuře v těstíčku po toskánsku jak připravit kuře smažený králík testicko bez vajec recept smažené kuře toskánské maso kuře po tokánsku celé smažené kuře králík po toskáňsku smaženy drubez smažené kuře se zeleninou

Zapomněl/a jsem heslo