Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 413 kJ / 5 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,42 g |
Tuky | 293,94 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 5,35 g |
Sůl | 12,74 g |
Sacharidy | 462,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do malého kastrólika dáme všetky ingrediencie na zálievku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.
Krok 2: Tarhoňu uvaríme, scedíme.
Krok 3: Vajcia uvaríme na tvrdo.
Krok 4: Na oleji orestujeme asi 5 minút zeleninu, zmiešame s uvarenou tarhoňou a zálievkou. Dáme na hodinu do chladu.
Krok 5: Syr vytlačíme do mištičky, pridáme toľko majonézy, aby sa vytvoril hustý krém. Osolíme.
Krok 6: Šalát uložíme na taniere, obložíme plátkami vajec a polejeme syrovým krémom.
Zveřejněno 28. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoyP
Moje poznámka
Tarhoňový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoyP
Nejnovější recepty
Domácí brusinková granola
Přidáno před 34 minutami
Quinoa jako salát
Přidáno před 1 hodinou
Kvašené zelí
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 23 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 11 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 12 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 13 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 13 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 14 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 15 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 15 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 16 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 16 hodinami
Tématické fráze:
tarhoňa recepty,
tarhoň,
tarhońa,
tarhonya,
zeleninový salát s tarhoňou,
tarhoňa příprava,
těstovinové špecle,
recepty z tarhoně,
tartoňový salát,
tarhonya recept,
tarhoňa recept,
tarhoně,
omáčka ke špeclím,
tarhoňa jako salát,
těstovinové kuličky,
příprava tarhone,
tarhona a jeji priprava,
tahoňový salát,
těstoviny tarhoňa salat,
těstoviny tarhonya recepty
Suroviny:
těstoviny tarhoňa,
směs zeleninová mražená,
majonéza,
sýr ve střívku,
olej,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
voda,
omáčka sojová,
cukr krystal,
olej,
hořčice,
kečup sladký
Komentáře (10)
Tarhonya, nebo tarhoňa, je typická maďarská těstovina, anglicky zvaná „egg barely“ která se podobá německým špeclím (Spätzels) nebo židovským ferverle. Těsto jak na tarhoňa, špecle nebo i ferverle je v zásadě stejné, rozdíly jsou v jejích přípravě, ve tvaru a v úpravě.
Výroba
Ze 2 šálků mouky, ½ lžičky soli a 2 vajec uhněteme tuhé těsto. Těsto ustrouháme na hrubém struhadle a necháme na pomoučněném vále proschnout. Oschlou těstovinu vaříme ve velkém množství slané vody 8-10 minut. Vařené těstoviny propláchneme vlažnou vodou, omastíme rozpuštěným máslem a podáváme.
Podle přání můžeme tarhoňu, podobně jako špecle, opéct dozlatova na horkém tuku.
Zkopírovala jsem z: http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/tarhona
Jen tápu - co je tarhoňa?