Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Pokud stále přemýšlíte, jakým moučníkem překvapit návštěvu, nechte se inspirovat pokladem našich babiček, které připravovaly neodolatelné šlehačkové rohlíčky. S vláčným těstem se velmi dobře pracuje a naplnit ho můžete jak nasladko, tak naslano.

Hodnocení receptu je 5,0 (284×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

28. 1. 2010 16:47

Suroviny pro 40 kusů

40 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj - Právo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

senky senky

28. 9. 2011 09:32

Dnes u nás další várka:-* tentokrát polovina tvaroh a polovina domácí povidla pečená v troubě taky od Tebe:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 9. 2011 17:15

BILKOVAI: ježkovy oči, děkuji všem!! Krásné fotky a invaze rohlíčků!:-)) Děkuji moc!!

BILKOVAI BILKOVAI

25. 9. 2011 16:22

Rohlíčky jsou výborné. Akorát jsem musela při vypracování těsta přidat mouku. Plnila jsem jablky, povidly a mákem. Dovolila jsem si přidat foto a bodík je samozřejmostí:-K:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 9. 2011 15:08

senky: tak to mne fakt těší!! V době, kdy jsem je dělala naposledy jsem ještě neměla pekárnu!:-D No, ty jablka mne nutí vyzkoušet, mám jich plnou skříň

senky senky

25. 9. 2011 14:07

Tak jsem dala na spoustu kladných a ještě kladnějších komentářů a jak jsem nedávno slíbila vyzkoušela jsem:-p. A udělala jsem velmi,velmi dobře:-p.Těsto mi vypracovala pekárna:-8,jen jsem nepatrně přisypala mouku.Polovinu jsem naplnila jablíčky:-* a polovinu tvarohem:-* a těžko říct,které jsou lepší:-D:-D Vynikající jsou oboje:yes::yes: bodík už jsem poslala,tak jen chválím...chválím...chválím...:yes::-D letí foto;-)

rebeka rebeka

24. 9. 2011 19:14

Petra Ku.::-D:-D:-D folie:-O:-! tak to by mě nenapadlo:-D:-D:yes:
jo jo, s jablíčkama je to mňamka:-p:-p
když jsem to dělala poprvé,přidala jsem do nastrouhaných jablek trochu pudinku(prášek), včera už ne..a dobrý i bez něj;-)
jo a jablek si moc nestrouhej, ono jich tam moc neveleze...bohatě stačí 5 středně velkých;-):yes:
děkuju, jsem ráda, že tu dcera je, ale je to náročné:-8:-D:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 9. 2011 19:12

Petra Ku.:Já se omlouvám, teď jsem přišla, tak díky Rebi za pomoc! Je to tak, Petro;-)

Petra Ku. Petra Ku.

24. 9. 2011 19:10

rebeka: Rebi, jsem deformovaná z práce, kde ji denně používám :-) Střečka je strečová fólie.. Tak fajn, jsem ráda, záda necítím, tak se na to vrhnu hned po ránu :-) Mimochodem - dost jsi mě Rebi navnadila s tou jablečnou náplní, jablek se nám všude na zahradě válí po stařečkovo :-S 'A druhou půlku zkusím s nivou.. Zítra podám raport, jak to dopadlo :-) Děkuju moc za radu a přeju ti hezký večer v rodinném kruhu ;-):-K

rebeka rebeka

24. 9. 2011 19:02

Petra Ku.:Peti, nevím sice, co je strečka:-8 , ale já jsem ho měla taky přes noc v lednici..nevadí to nic, jenom si ho,až budeš rohlíčky dělat, nechej povolit při pokojové teplotě, jinak se ti bude špatně vyvalovat;-)

Petra Ku. Petra Ku.

24. 9. 2011 18:57

Jani, právě jsem si udělala těsto, ale už jsem dneska totálně hotová.. Nebude vadit, když těsto zabalím do strečky a nechám v lednici přes noc?

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 9. 2011 15:47

Masula: Díky moc!!

Masula Masula

24. 9. 2011 13:58

Dnes jsem udělala tyto úžasné rohlíčky:-p,jak na sladko tak i na slano,jdu na návštěvu,pán má rád sladké a paní zase slané,doufám že se zavděčím.Přidávám foto:-K a díky za inspiraci a za perfektní recept:-K.

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 9. 2011 10:25

Jiřička: já děkuji a nápad s kremrolema!!:-O To by mne vůbec nenapadlo! Škoda, že jsi nenafotila postup. Díky!!!:-)

Jiřička

24. 9. 2011 10:11

Tak, abych také příspěla z trochou do mlýna. Z tohoto těsta jsem včera dělala kremrole a nemohu jinak než chválit a chválit. S těstem se krásně pracuje a kremrolky jsou báječné. Všem doporučuji k vyzkoušení. Nechala jsem ho asi 2 hod. odpočinout a pak pracovala. Byly to mé první kremrole v životě. |Je fakt, že některá byla štíhlá jiná zase jako soudek, ale na chuti to neubralo. Dneska už vím jak na to a příště už mi to půjde lépe. Autorce děkuji za báječný recept. J. :yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 9. 2011 14:40

rebeka: dík, to jsem ráda;-)

1 17 18 19 20 21 30

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: tvarohové rohlíčky ze šlehačky šlehačkové těsto na šátečky rohlicky šlehačkové šátečky šlehačkové ořechové rohlíčky co dobrého a sladkého upéci křehké šlehačkové rohlíčky křehké šlehačkové těsto testo na rohliky rohlíčky s tvarohem ořechové rohlíčky ze šlehačky šátečky ze šlehačkového těsta šlehačkové cukroví nejlepší šlehačkové koláčky šlehané těsto svatomartinské rohlíčky video šátečky ze šlehačky ořechové rohlíčky se šlehačkou šlehačkové rohlíčky s ořechy slehackoverohlicky

Suroviny: smetana ke šlehání, máslo, vejce, sůl, mouka hladká, tvaroh, ořechy, vejce

TopRecepty.cz

Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYj2