Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený karfiol / květák

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michsamant michsamant

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Olej rozohrejeme. Keď je dostatočne horúci, vhodíme 1/2 lyžičky horčicových semienok a necháme vypraskať. Krok 2: Pridáme štipku mletej kurkumy a vhodíme karfiol rozdelený na menšie kúsky. Pridáme trošičku vody a dusíme 10 minút. Krok 3: Potom pridáme kukuricu a hrach, štipku čierneho korenia, osolíme a dusíme ďalších 5 minút. Všetka tekutina sa musí vydusit.

Zveřejněno 4. 2. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený karfiol / květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X3z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený karfiol / květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X3z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tak jsem to zkusila, i když jsem neměla ty správné ingredience?.) ale jak jsem to tu zahlídla mela jsem strašnou chut :-) takže jsem dala semínk, cibulku, karfiol, sůl, pepř, kurkumu no a pak dle ledničky nahrubo strouhanou mrkev, provenskálské koření a jestě rajčátko bez šlupky, aby se rozdusilo a udelalo távičku :-) a můžu říct, že takhle dobrý květák jsem snad jestě nemela :-) díky fakt mnamka

Děkuji za bezvadnou dietní večeři. Jen jsem nepoužila hrášek, moc ho nemusím. Posílám receptu bod a obrázky. :-K:-)

Míšo, parádní receptík, zeleninka je :-pzdravá 6.bodík;-):yes:

dakujem za bodiky :-)
@Teta Lena, ano aj tak to moze byt dobre, len mne by to deti nejedli, s tym ciernym korenim sa mi to zdalo akurat,ale samozrejme, kto ma rad chilli a zazvor,urcite treba vyskusat..miesto kari korenia-kari listky dat osmahnut po tom co vypukaju horcicne semienka.
Kari listky: http://www.sailusfood.com/wp-content/uploads/curry...

MURRAYA, CURRY LEAF, KARI LIST / a. CURRA LEAF TREE / f. LE MURRAYA / n. MURRAYA
- listy keře z čeledi routovitých "Murraya koenigii Spr." je v Indii a na Srí Lance součástí koření kari. Ke kořenění jsou nejvhodnější listy čerstvé, sušené ztrácejí poněkud vůni a palčivou ostrost. Rostlinu můžeme u nás pěstovat v květináčích a listy pak používat do indonéských a indických pokrmů.

Dělám něco podobného,přidávám ještě kari,čili a zázvor.Výborné a bodík posílám:-p:yes::-*

Hmm, zajímavá úprava, květák máme rádi :-p

ked zacnu pukat,treba stiahnut ohen...prikryt alebo hned vhodit zeleninu

Přesně takto dělám i s tou kurkumou, jen bacha na ty semínka -někdy pukaj moc prudce :-D, jinak :-p:yes::yes:

Míšo, ty má tak zajímavé recepty, je vidět, žee nejsou přímo naše, ikdyž ingredience známe všichni;-):yes:

Tématické fráze:
květák recepty, duseny kvetak, květák na kari, květák dušený, mražený květák, murraya koenigii, priloha kvetak mrkev, recepty z květáku, vegan recepty květák, jak se vaří karfiol, indická kuchyně recepty s obrázkem, dušený květák recept, dušený květák s mrkví, květák jako příloha, květákové recepty, duseny kvetak s kurkumou, recepty s květákem, duseny kvetak brambor, dušen mrkev s bramborem a masem, květák mražený

Suroviny:
květák, hrášek mražený, kukuřice mražená, semínka hořčičná, kurkuma, pepř mletý, sůl, voda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu