Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Hovězí líčka nepatří mezi maso, které by lákalo na pohled. Oblíbenou přípravu s červeným vínem proslavil v minulých letech Zdeněk Pohlreich. Jde vlastně o poměrně…

cathleen

120 min

Domácí zavináče  z kapra - dělal manžel

Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků,…

Zdenka +++

30 min

Italská čočková polévka Videorecept

Italská čočková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Klasickou českou čočkovou polévku zná snad každý. Vyzkoušejte její obměnu, s italskými kořeny, se slaninou a plnou zeleniny. Na této syté polévce plné chuti si zajisté…

1974andrea

60 min

Farmářská zelňačka

Farmářská zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší…

mika59

35 min

Svíčková podle naší babičky

Svíčková podle naší babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

I když se příprava této klasické omáčky může zdát složitá, není se čeho obávat. Maso den předem okořeníme, zalijeme máslem a spolu se zeleninou necháme do druhého dne…

Ivana41

80 min

Houby na kyselo

Houby na kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Chodit do lesa a sbírat houby je náš oblíbený národní sport. Když už nás omrzí obyčejná houbová smaženice, je dobré si houby zakonzervovat. Takto připravené jsou…

Kocmax

45 min

Květák ve sladkokyselém nálevu

Květák ve sladkokyselém nálevu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Pokud již nevíte jak zpracovat zeleninové přebytky, uchovejte je do chladných zimních dnů. Takový naložený květák ve sladkokyselém k nálevu vám zajisté přijde k chuti.…

MiskaM

55 min

Rybí salát z kapra

Rybí salát z kapra

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Pokud jste milovníci rybího salátu, máme pro vás tip na jeho přípravu. Filety z kapra, zbavené kůže, nakrájené na kostičky a marinované v nálevu smíchejte s oblíbenou…

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Variace na klasickou svíčkovou, která nezruinuje váš rozpočet a i tak chutná úžasně. Dopřejte kuřecím stehnům čas na marinování v lednici, aby pořádně převzala všechny…

Yvetka

140 min

Boršč na neděli

Boršč na neděli

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Boršč je tradiční polévka východoevropské kuchyně, která se připravuje v mnoha obměnách. Tato varianta s mletým masem a restovanou slaninou vyniká výraznou chutí červené…

Radiologia

95 min

Moje falešná svíčková

Moje falešná svíčková

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem dle chuti, zabalíme do bránice a necháme do druhého dne odležet.Na oleji osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli.…

Nakládaná křepelčí vajíčka

Nakládaná křepelčí vajíčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Chutnají-li vám utopenci, vyzkoušejte naložit do sladkokyselého nálevu vajíčka. Tady jsou použita maličká křepelčí vejce, která budou výborně chutnat, a navíc jsou i…

redwinn

80 min

Boršč z Arbatu

Boršč z Arbatu

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času a je i dosti pracná. Určitě toho ale nebudete litovat, je zkrátka vynikající. Doporučujeme…

Eliza

230 min

Pekelné dršťky

Pekelné dršťky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky…

Colombo65

90 min

Polévka z podmáslí

Polévka z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou jen tak, aby byly potopené, přidáme sůl a koření a uvaříme doměkka.V podmáslí rozkvedláme mouku a vlijeme do…

RubyRom

50 min

Základní rybí salát

Základní rybí salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Ryby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se před vložením do kyselého láku musí nasolit, aby se pomocí soli zbavilo tekutiny…

Moje svíčková na smetaně

Moje svíčková na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

U nás asi neexistuje svátečnější jídlo než svíčková omáčka. Pro mnoho lidí představuje obrovskou výzvu, ačkoliv její příprava není složitá. Ve své podstatě je to…

Jurgen.k

180 min

Zablafuňky

Zablafuňky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme…

knizkova8

45 min

1 17 18 19 20 21 127