Marocká harira
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte…
Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…
Cibule oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Do hrnce dáme olivový olej a na něm cibule osmažíme dozlatova.Když se cibule smaží, tak připravíme dýni. Dýní pořádně…
Maso protáhneme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.V kastrole rozehřejeme olej s máslem a opečeme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Pokud jste milovníci rybího salátu, máme pro vás tip na jeho přípravu. Filety z kapra, zbavené kůže, nakrájené na kostičky a marinované v nálevu smíchejte s oblíbenou…
Pokud neholdujete rybí polévce, vyzkoušejte k štědrovečerní večeři připravit tradiční zelňačku. Opravdu vydatná polévka kombinuje chyť kysaného zelí, uzeného vývaru,…
Vepřová žebírka, dokonale upečená v troubě, budou krásně chutná a šťavnatá. Jejich skvělou chuť jim dodá příjemně nasládlá a voňavá marináda. Vašim strávníkům se budou…
Jemné krůtí maso a sezónní zelenina, jakou jsou papriky, vytvoří společně chutné jídlo. Papriky budou díky odstranění slupky lépe stravitelné i chutnější. Pokrm…
Tato výborná polévka příjemně zahřeje a navíc krásně voní uzeným masem. Nejprve dlouze táhneme vývar z uzeného masa. Na závěr přidáme jarní cibulku, nudle a čerstvé…
Boršč je tradiční polévka východoevropské kuchyně, která se připravuje v mnoha obměnách. Tato varianta s mletým masem a restovanou slaninou vyniká výraznou chutí červené…
Pikantní zpracování kuřecích jater sebou přináší neobvyklou příchuť lihoviny. Nebojte se alkoholu, ten vařením vyprchá, jen za sebou zanechá chuťovou stopu. Kdo má rád…
Kombinace zelí a křenu dává tomuto zelí říz. Perfektně doplní pečené maso, ale je skvělé i samotné jako salát. Zelí je plné vitamínů a díky bakteriím mléčného kvašení má…
Tohle je přesně ta polévka, kterou můžete podávat úplně pohodově místo lehkého oběda nebo večeře. Ideální na dny, kdy hlad bude, ale vařit není čas nebo chuť. Polévka…
Přistoupíme ke šporáku a pokusíme se zapáliti hořák. Vzplane li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na…
Do měkka podušená vepřová plec v lahodné omáčce s divokým kořením, slaninou, rajčaty a žampiony, zachutná jak s těstovinami, tak s knedlíkem či rýží. Pro milovníky…
Brambory a cibuli nakrájíme na cca centimetrové kostičky, zalijeme malým množstvím vody (aby bylo vše potopené, ne víc), osolíme, nebo přidáme masoxovou či bylinkovou…
Nakládané sýry jsou oblíbenou pochoutkou a poslouží také jako jedlý dárek, který potěší zejména jejich milovníky. Brie, hermelín a goudu naložíme společně s kořením do…
Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou…
Očištěné žaludky dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření, cibuli, sůl, kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka.Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zaprášíme…
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky o velikosti 10-15 mm, dáme vařit do osolené vody tak aby byly ponořené.Přidáme koření v sítku, nebo nadrcené v hmoždíři …
Na lahodné fazolové polévce s masem z uzeného kolena si doopravdy pochutnáte. Talíř této polévky vás krásně zasytí a postačí jako hlavní obědové jídlo. Neváhejte a…
Chutnají-li vám utopenci, vyzkoušejte naložit do sladkokyselého nálevu vajíčka. Tady jsou použita maličká křepelčí vejce, která budou výborně chutnat, a navíc jsou i…
Očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a osolím. Přivedu k varu.…