Lehké zeleninové rizoto
Recept ještě nebyl hodnocenRýži uvaříme ve vodě spolu s máslem, kari, solí, bobkovým listem a cibulkou. Papriky nakrájíme na proužky, rajčátka na půlměsíčky.Na wok pánvi na oleji začneme smažit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýži uvaříme ve vodě spolu s máslem, kari, solí, bobkovým listem a cibulkou. Papriky nakrájíme na proužky, rajčátka na půlměsíčky.Na wok pánvi na oleji začneme smažit…
Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran. Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby…
Koleno dáme do hrnce, zalijeme pivem a doplníme vodou, aby bylo koleno ponořené. Přidáme na půlky rozkrojené cibule, stroužky česneku-neloupané!! dál koření,skořici…
Květák ovařit v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a pepřem asi 10 min.Nakrájet květák na kousky, uzené maso na kostičky, feferonku nadrobno. Promíchat s…
Toto jídlo je třeba vařit v nerezovém hrnci se silným vrstveným dnem nebo silném hliníkovém s nepřilnavou vrstvou. Původně toto jídlo Alsasanky vařily v litinovém hrnci…
Na másle si změníme nasekaný česnek, přidáme propláchnutou čočku, bobkové listy a zeleninový vývar. Vaříme za občasného promíchání 20 minut. Poté vyjmeme bobkové listy…
Slanečky sursild (kyselé slanečky jsou typické norské jídlo, které se jí na chlebu. 6 slanečků se naloží přes noc do vody s trochou mléka či octa. Poté se rozříznou…
Stehna nasolíme, opepříme a zalijeme celým množstvím olivového oleje. Přidáme bobkové listy a necháme několik hodin odležet v chladu. Troubu rozehřejeme na 130°C,…
Hřbet a žebra vložíme do tlakového hrnce, přidáme 1 nakrájenou cibuli, sůl a koření. Zalijeme vodou a vaříme cca 45 minut.Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme.…
1.Krkovici mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kdo nezahušťuje moukou, použije škrob pro přípravu masitých jídel. 2.Sušené…
Maso jsem měla nakrájené a naložené den předem v olivovém oleji, ale můžeme použít čerstvě koupené. Do hluboké pánve nebo hrnce dáme na oleji zesklovatět nasekanou…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kousky. Žebírko osolíme, opepříme a opečeme, přidáme žampióny a česnek. Podlijeme vínem a vodou. Dáme…
Kančí plec naporcujeme na stejnoměrné kostky. Mletým kmínem a solí bohatě potřeme naporcovanou plec. Maso uložíme nejméně na 5 hodin do lednice. Maso prudce opečeme na…
Maso pokrájíme na větší špalíčky (asi po 40 g) a naložíme přes noc do vína (víno můžeme trochu zředit vodou, ale ne moc) a přidáme několik kuliček pepře, nového koření a…
Ledvinky si vyčistím, třikrát spařím. Játra nakrájím na malé kousky. V kastrolu na oleji či sádle zpěním cibuli, přidám játra a ledvinky + ostatní koření. Dusím doměkka.…
Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme dýni a brambory nakrájenou na kousky. Vložíme nové koření, hrubší odřezané stonky kopru a bobkový list. Restujeme společně…
Hovězí plec - špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem.Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny…
Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je…
Králíka naporcujeme osolíme a prošpikujeme, pak ho ze všech stran orestujeme na másle. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a rozpustíme s tukem, pak přidáme cibuli a…
Rajčata, cibuli a jablka pokrájíme a společně s kořením a octem vaříme 1,5 hodiny. Pak přidáme cukr a vaříme ještě 15 minut. Rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko.…
V hluboké pánvi na rozehřátém sádle/oleji zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme maso buď celé plátky nebo nakrájené na kousky velikosti soust a necháme zatáhnout.…
Cibuli nakrájíme na kostičky a vložíme ji do hrnce s rezehřátým sádlem, necháme ji zesklovatět. Přidáme očištěné a nakrájené houby, orestujeme je s cibulkou, zaprášíme…
Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu. Vaříme pod pokličkou 1,5 hodiny. Během…
V kastrolu rozpálíme olivový olej a máslo a necháme zesklovatět plátky cibule. Přidáme plátky celeru a mrkve a opékáme dohněda. Zalijeme vínem a necháme ho zprudka…