Housková králičí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKrémovost této polévky zajistí zajímavá alternativa zahuštění. Žloutky spolu s obraným masem a zápravkou z housky zajistí, že bude polévka velmi sytá a výživná.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémovost této polévky zajistí zajímavá alternativa zahuštění. Žloutky spolu s obraným masem a zápravkou z housky zajistí, že bude polévka velmi sytá a výživná.…
Kuřecí stehna jsou vděčná surovina. Jídla z nich připravovaná jsou šťavnatá a chutná. Guláš s vloženými barevnými paprikami bude rychle hotov. S vhodnou přílohou potěší…
Doba zvěřinových hodů je tu a my pro vás máme recept na kančí se šípkovou omáčkou. Originální recept z filmu Slavnosti sněženek, kde se šípková omáčka stala předmětem…
Pokud přemýšlíte, co se zbylou koprovou omáčkou, máme pro vás jeden tip. Uvařte do ní houby a brambory, smíchejte, dochuťte a podávejte jako takovou kulajdu. Nezapomeňte…
Kuřecí prsa patří k oblíbeným částem kuřete. Jde o libové maso, které má univerzální využití. Zde je servírováno s bramborovou kaší a vínovou omáčkou s vůní bylinek a…
Mezi olomoucké speciality nepatří jen tvarůžky. Ochutnejte tuto sladkokyselou mléčnou omáčku podávanou s vařenými bramborami, opečenými buřty, vařenými vejci a…
Kopr a houby tvoří osvědčené kulinářské duo, které v pokrmech rozvíjí svou nezaměnitelnou vůni. V této omáčce se jejich chutě propojí s cibulovým základem, zahuštěným…
Dušené zelí se zeleninou a klobásou je nápadně podobné oblíbenému slezskému pokrmu s názvem bigos. Jeho příprava je však poměrně zdlouhavá, proto pro vás máme recept,…
Vepřové maso s omáčkou z kořenové zeleniny, česneku, cibule a koření je dokonalým receptem na chutný oběd nebo večeři. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Určitě si…
Aby se nás v novém roce držely peníze, pak musíme dle zvyklostí na první den v roce k obědu připravit čočku. Navíc spolehlivě zasytí a je zdraví velice prospěšná,…
Sytá zeleninová polévka je zjemněná zakysanou smetanou a provoněná koprem a použitým kořením. Není pracná, uvařená je poměrně za chvíli. Pochutnají si na ni dospělí…
Čočka je prostě klasika, kterou nemůžete vynechat - dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Spolu podávaná dokonale připravená kachní…
Zavařovaná červená řepa nesmí chybět v žádné spíži. Díky sladkokyselému nálevu vydrží celou zimu a hodí se jak k masu, tak do salátů. Příprava je jednoduchá a rychlá.…
Alternativní verze čočkového dhalu je tento hrachový s tofu a zakysanou smetanou. Na přípravu je velmi snadný. Žlutý hrách stačí uvařit a poté spojit s restovaným tofu a…
Lehký, svěží a přitom plný chuti. Houbový salát je skvělý způsob jak využít úlovky z lesa. Dá se podávat jako předkrm, lehká večeře nebo originální příloha k masu. Jemná…
Hovězí maso nakyselo je klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Šťavnaté hovězí, cibulový základ a nádech citronové šťávy vytvoří jemně nakyslou omáčku, která se…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Gravče na tavče je tradiční makedonský pokrm, který je však známý po celém Balkáně. Jde o vařené bílé fazole, které se smíchají se směsí cibule, česneku, bylinek a…
Zejména v chladných dnech jsou velmi oblíbené husté polévky. Základem této luštěninové polévky je spousta velkých fazolí, kvalitní klobása a tarhoňa. Vůni ji dodá česnek…
Inspirací na chutné a syté obědy není nikdy dost. Vepřové kotlety na houbách s cherry rajčátky a slaninou, jsou krásně šťavnaté a plné chuti. Smetanová omáčka krásně…
Vepřové koleno je opravdovou pochoutkou. Zvlášť, když jej připravíme tak, že se maso doslova rozpadá, ale přitom má i kůrčičku. To nám zajistí jeho předvaření a následné…
Pokud vám zbylo grilované maso a nevíte co s ním, použijte ho do jemně nasládlé dýňové omáčky, která se tak stane skvělým snadným obědem či večeří. Vašim strávníkům se…
Tento grilovaný a marinovaný lilek chutná výborně. Grilováním získají plátky lilku výraznější chuť, kterou poté doplníme dlouhým marinováním v ostré marinádě, ochucené…
Čatní je pochoutka původem z Indie, která se postupně rozšířila do celého světa. Jedná se o hustou omáčku nebo pastu vyrobenou z různých druhů ovoce, zeleniny, koření,…