Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Housková králičí polévka

Housková králičí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Krémovost této polévky zajistí zajímavá alternativa zahuštění. Žloutky spolu s obraným masem a zápravkou z housky zajistí, že bude polévka velmi sytá a výživná.…

RubyRom

90 min

Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Doba zvěřinových hodů je tu a my pro vás máme recept na kančí se šípkovou omáčkou. Originální recept z filmu Slavnosti sněženek, kde se šípková omáčka stala předmětem…

"Kulajda" ze zbylé koprovky

"Kulajda" ze zbylé koprovky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud přemýšlíte, co se zbylou koprovou omáčkou, máme pro vás jeden tip. Uvařte do ní houby a brambory, smíchejte, dochuťte a podávejte jako takovou kulajdu. Nezapomeňte…

mika59

40 min

Hodolanská omáčka mojí babičky

Hodolanská omáčka mojí babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mezi olomoucké speciality nepatří jen tvarůžky. Ochutnejte tuto sladkokyselou mléčnou omáčku podávanou s vařenými bramborami, opečenými buřty, vařenými vejci a…

RubyRom

70 min

Houbová omáčka a la kulajda

Houbová omáčka a la kulajda

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kopr a houby tvoří osvědčené kulinářské duo, které v pokrmech rozvíjí svou nezaměnitelnou vůni. V této omáčce se jejich chutě propojí s cibulovým základem, zahuštěným…

Handour

45 min

Mladé zelí s klobásou à la bigos

Mladé zelí s klobásou à la bigos

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dušené zelí se zeleninou a klobásou je nápadně podobné oblíbenému slezskému pokrmu s názvem bigos. Jeho příprava je však poměrně zdlouhavá, proto pro vás máme recept,…

Handour

60 min

Novoroční čočka

Novoroční čočka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Aby se nás v novém roce držely peníze, pak musíme dle zvyklostí na první den v roce k obědu připravit čočku. Navíc spolehlivě zasytí a je zdraví velice prospěšná,…

Jurgen.k

40 min

Červená řepa II

Červená řepa II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Zavařovaná červená řepa nesmí chybět v žádné spíži. Díky sladkokyselému nálevu vydrží celou zimu a hodí se jak k masu, tak do salátů. Příprava je jednoduchá a rychlá.…

Lendiiik

120 min

Hrachový dál s tofu

Hrachový dál s tofu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Alternativní verze čočkového dhalu je tento hrachový s tofu a zakysanou smetanou. Na přípravu je velmi snadný. Žlutý hrách stačí uvařit a poté spojit s restovaným tofu a…

Klariska

30 min

Houbový salát II

Houbový salát II

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Lehký, svěží a přitom plný chuti. Houbový salát je skvělý způsob jak využít úlovky z lesa. Dá se podávat jako předkrm, lehká večeře nebo originální příloha k masu. Jemná…

Boubelinda

65 min

Hovězí nakyselo

Hovězí nakyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Hovězí maso nakyselo je klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Šťavnaté hovězí, cibulový základ a nádech citronové šťávy vytvoří jemně nakyslou omáčku, která se…

Veruncicka

135 min

Křenová sekaná na smetaně

Křenová sekaná na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…

mika59

90 min

Fazolačka s tarhoňou

Fazolačka s tarhoňou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zejména v chladných dnech jsou velmi oblíbené husté polévky. Základem této luštěninové polévky je spousta velkých fazolí, kvalitní klobása a tarhoňa. Vůni ji dodá česnek…

mika59

130 min

Pečené cikánské koleno

Pečené cikánské koleno

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřové koleno je opravdovou pochoutkou. Zvlášť, když jej připravíme tak, že se maso doslova rozpadá, ale přitom má i kůrčičku. To nám zajistí jeho předvaření a následné…

recepty73

210 min

Jablkové čatní II.

Jablkové čatní II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Čatní je pochoutka původem z Indie, která se postupně rozšířila do celého světa. Jedná se o hustou omáčku nebo pastu vyrobenou z různých druhů ovoce, zeleniny, koření,…

tejaja

60 min

1 73 74 75 76 77 128