Zelený ledový čaj s broskvemi
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si svaříme vodu s cukrem a přidáme pokrájené broskve. Jednu si necháme stranou, kterou nakrájíme do sklenice s hotovým čajem. Povaříme a vypneme. Necháme pod…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si svaříme vodu s cukrem a přidáme pokrájené broskve. Jednu si necháme stranou, kterou nakrájíme do sklenice s hotovým čajem. Povaříme a vypneme. Necháme pod…
Korpus nalijeme do srdcové formy a upečeme. Necháme vystydnout. Srdce 2x rozřízneme, spodek promažeme marmeládou, přiložíme další korpus a ten promažeme ušlehanou…
Vlažné mléko, trochu cukru a rozdrobené droždí, smíchame a necháme vzejít kvásek.V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, kvásek a…
Ryžu dáme do misky. Pridáme natrhané mangoldové listy, na tenké kolieska narezanú cibuľu, na tenké mesiačiky narezané jablko a broskyne. Jemne premiešame. Všetky…
Vejce a cukr cca 4 minuty šleháme, poté přidáme limonádu (jakákoli s bublinkami, já dala oranžovou) promícháme a přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a lžíci…
Očištěné ovoce nakrájíme na ctrvtinky, zbavíme jádřinců, pecek, jablka a hrušky také oloupeme. Vložíme do hrnce, zakápneme citrónem, přidáme třtinový cukr a zalijeme…
Vyšleháme vejce s oběma druhy cukru.Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo.Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto…
Do mísy vložíme všechny sypké suroviny na těsto, pečlivě promícháme, abychom správně rozmíchali prášek do pečiva. Poté přidáme vejce, mléko, olej a mandlové aroma a…
Vyšleháme vejce s oběma druhy cukru.Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo.Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto…
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice. Zbylé těsto…
Broskve nakrájíme na kostičky, cibuli, česnek a jablko nasekáme na menší kousky, dáme do kastůlku, přidáme veškeré koření, cuk, ocet, šťávu z citronu a vaříme dokud se…
Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Po ušlehání žloutků si vyšleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do…
Smícháme v misce všechny ingredience na zálivku a dáme ji tak půl hodiny v chladu odležet, aby se promíchaly chutě.Na oleji si osmahneme na malé kousky (čím menší tím se…
Broskve oloupeme, přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme je na menší kousky. Pokud slupka pevně drží, tak broskve blanšírujeme. Ponoříme je do vařící vody, ihned vyjmeme a…
V troše vlažného mléka se lžičkou cukru nechte vzejít kvásek, přidejte do mouky s ostatními ingrediencemi a zadělejte tužší těsto, až tvoří bubliny.Na teplém místě…
Uvaříme pudink podle návodu a do téměř vychladlého zamícháme 1 vejce.Mandle opražíme na suché pánvi.V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citrónovou šťávou,…
Hlavní výhodou přesnídávek připravených doma je to, že přesně víte co v nich je a neobsahují žádné chemické látky. Nejen vašim ratolestem zachutná přesnídávka plná…
Tip na rychlý ovocný salát, který si můžete připravit z jakéhokoliv sezónního ovoce. Nejlépe chutná vychlazený, ochucený pouze vymačkanou citronovou šťávou. Ideální…
Broskve jsou velmi šťavnaté a díky tomu chutnají v moučníku opravdu skvěle. Jejich chuť ještě doplníme rozehřátým medem. Tento lahodný a osvěžující koláč si můžeme…