Broskvovočokoládový štrúdl
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme cukr a strouhanku. Společně pražíme dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje.Pak přidáme broskve nakrájené na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme cukr a strouhanku. Společně pražíme dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje.Pak přidáme broskve nakrájené na…
Očištěné ovoce nakrájíme na ctrvtinky, zbavíme jádřinců, pecek, jablka a hrušky také oloupeme. Vložíme do hrnce, zakápneme citrónem, přidáme třtinový cukr a zalijeme…
Vláčné a šťavnaté cuketové řezy poklademe plátky čerstvých nebo kompotovaných broskví a posypeme bohatou vrstvou máslové drobenky. Moučník bude vůní vanilky a broskví…
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že…
Během léta je potřeba zpracovat beztak bohatou ovocnou úrodu. Jednou z nejsnadnějších možností je upéct sladký moučník. S tímto receptem si s námi můžete upéct vláčný…
Lehký a osvěžující dort, na kterém si pochutnají všichni napříč generacemi. Nadýchaný piškotový korpus je promazán pudinkovým krémem, který prokládá ovoce. Vrch dortu je…
Vejce, cukr, olej a zakysanou smetanu vyšleháme a přidáme likér. Vmícháme mouku se sodou. Těsto nalijeme do formy.Švestky nakrájíme na osminky a do těsta vkládáme…
Máslo s cukrem a žloutky vyšlehat aspoň 10 minut.Pak přidáme strouhanku,kakao,mandle a sníh ze čtyřech bílků.Lehce promícháme a rozetřeme do vymazaného pekáčku (asi jako…
Těsto uděláme klasicky, jak se dělá piškotový korpus. Dáme péct a po upečení dáme na vál, necháme vychladnout. Připravený vanilkový krém namažeme na vychladlý korpus,…
Piskotove testo jsem ruzne obarvila, po upeceni, kdyz to vystydlo, tak jsem to pokapala rumem, potrela marmeladou, na platky banany, dala dalsi plat, rum,,marmelada,,na…
Banány nakrájíme na kolečka. Vložíme do rozpáleného oleje a orestujeme, přitom je okořeníme pepřem a chilli. Broskve nakrájíme na sousta a zakapeme citronovou šťávou.…
Kondenzované mléko svaříme s medem.Po vychladnutí směs smícháme s jogurtem a vyšlehanou smetanou. V zakryté nerezové misce krém vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout.…
Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, bílky ušleháme na pevný sníh. Obě hmoty spojíme, vmícháme mouku a kakao. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané…
Vajíčka s pudinkem ušleháme, pak přidáme tvaroh a necelou lžičku aromatu a zamícháme. Lívánace pečeme na rozpálené teflonové pánvi ( pokud se to připaluje, tak trochu…
Broskve si umyjeme, zbavíme pecek. Tvaroh, zakysanku a cukr krátce zašleháme, přidáme mléko, pudink a šleháme 3 minuty. Směs rozdělíme na poloviny, do jedné půlky…
Mouku společně s moučkovým cukrem prosijeme na vál, přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, a citronovou kůru. Zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme…
Předehřejeme troubu na 180st., scedíme broskve a nakrájíme je na slabé plátky. Z bílků + špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky chvíli šleháme s cukrem, přidáme po…
Jako první si upečeme korpusy a náplň, kterou dáme do lednice ztuhnout.Korpusy si přepůlíme a na první část toho půlkuru si dáme náplň a rozetřeme ji všude, přiklopíme…
Mrkev, broskve i jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do velkého hrnce, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou vaříme, dokud není mrkev měkká (jablka a…
Těsto připravíme podle receptu viz poznámka. Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny. V mezičase uvaříme pudink z mléka, cukru a pudinkového prášku, necháme lehce…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku vše smícháme a pak vmícháme sníh a dáme péct do růžova. Po upečení necháme vychladnout. Máslo utřeme , přidáme…
Promícháme všechny sypké ingredience, přidáme máslo nakrájené na kostičky a ručně nebo robotem zpracujeme drobenku. Broskve spaříme, sloupneme, zbavíme pecky a nakrájíme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
První „slavná“ anorektička? Císařovna Sissy jedla jen pomeranče, cvičila do úmoru a vážila se dvakrát denně!
Mnichovská bílá klobása voní po bylinkách a je šťavnatá. Správně byste ji měli podávat s preclíkem a místo loupání "vycucnout"
Historie zemědělství: Lidé v pravěku vědomě pěstovali nejprve ječmen a rýži. Když vyhubili mamuty, začali chovat hospodářská zvířata