Salát z pečených rajčat a cuket
Recept ještě nebyl hodnocenVýrazný salát z pečených rajčat, nakrájené cukety a další zeleniny, ochucený bylinkami a balzamikem. Sladkokyselý kontrast a plná zeleninová chuť z něj dělají skvělý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výrazný salát z pečených rajčat, nakrájené cukety a další zeleniny, ochucený bylinkami a balzamikem. Sladkokyselý kontrast a plná zeleninová chuť z něj dělají skvělý…
Zeleninové smaženky obsahují trochu salámu, ale kdo maso nejí, může úplně klidně vynechat a i tak budou skvělé. Ideálně se hodí jako rychlá večeře, nebo třeba jen tak na…
Krůtí špízy s brokolicí, cuketou, žampiony, slaninou a sýrem jsou netradiční tím, že se celé obalují v těstíčku a smaží dozlatova. Díky tomu získají křupavý povrch a…
Hřejivá, poctivá a plná zeleniny – taková polévka nikdy nezklame. Jednoduchý zeleninový vývar s mrkví a bramborami doplní křupavá cuketa, poctivé nudle a jemné…
Grilované ředkvičky s jarní cibulkou jsou skvělým doplňkem ke grilovaným masům. Snadno je připravíte na venkovním, elektrickém grilu nebo grilovací pánvi. Stačí jim jen…
Šťavnaté hovězí plátky s udon nudlemi, doplněné restovanou barevnou zeleninou s nádechem Asie. Skvělých výsledků dosáhnete použitím wok pánve a metodou stir-fry, která…
Jemný kuskus se zeleninou a houbami můžete připravit i pro děti. Syté a výživné jídlo, které navíc vypadá krásně na talíři. Příprava není nijak složitá a zvládnete ji do…
Barevný svačinkový salát s rajčaty, vejcem natvrdo, Hermelínem a bazalkou je spojený jemnou majonézou. Nejlépe chutná dobře vychlazený, podávaný s čerstvým a křupavým…
Rychlé a vydatné polévky jsou skvělé na každý den. Z květáku, mrkve a zeleniny připravíme základ, který doplníme máslovou zásmažkou a rozkvedlaným vajíčkem. Takovou…
Rajčata plněná olomouckými tvarůžky jsou originální pochoutkou, která spojuje šťavnatou chuť letní zeleniny s výrazným aroma tradiční sýrové speciality. Doplněná…
Mangold umyjeme, pokrájame, vrátane stoniek. Tak isto mladú cibuľu a stonkový zeler.Do smotany vmiešame pretlačený cesnak, menšiu hrsť pažítky, soľ, korenie a prelejeme…
Zeleninový rendlík tvoří směs mrkve, brambor, pórku a špenátových listů, to vše je zjemněné plátkem másla a zakysanou smetanou. Ideální jako příloha k masu, ale chutná i…
Luštěninové saláty patří k velmi oblíbeným. Zkuste si nachystat salát z konzervované cizrny, čerstvé mrkve, pórku a celeru. Dochucený balzamikovým octem a zjemněný…
Vyvážený salát plný křupavé zeleniny je vyladěn k dokonalosti strouhaným parmezánem, vařenými vejci a výraznou citrónovou zálivkou. Na talíři působí svěže a živě, navíc…
Dýňové placičky s goudou a slaninou si oblíbíte natolik, že je budete dělat stále dokola. Jsou totiž tak křupavé a lahodné, že se budete muset snažit, aby na vás nějaké…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu na malé proužky a obojí uvaříme v osolené vodě doměkka.Vodu scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme a jemně…
Brambory oškrábeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka.Po uvaření slijeme.Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a zbavíme slupky.Nakrájíme na stejně…
Lehký a svěží salátek z kedlubny, mrkve a vajec propojuje tvaroh, sýr a majonéza. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem, pořádně odleželý a vychlazený z lednice. Ozdobit ho…
Tuňáková pomazánka s ricottou a jarní cibulkou je rychlá a chutná svačina nebo lehká večeře. Krémová ricotta doplňuje chuť tuňáka, zatímco hořčice a citronová šťáva jí…
Sytá čočka se zeleninou je skvělý tip na rychlý a výživný oběd. Kombinace zelené čočky, barevných paprik, rajčat a brambor vytváří plnohodnotné jídlo, které zasytí,…
Květákový nákyp je poctivý domácí pokrm, ve kterém se jemný květák, mleté maso a zelenina doplňují do chutného a sytého jídla. Skvěle poslouží jako jednoduchý oběd či…
Špagety uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě. Během vaření špaget ve wok pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme…
Jarní teplé počasí je jako stvořené pro piknik v přírodě. K němu se skvěle hodí výborné slané muffiny, které jsou pěkně vláčné a díky čedaru mají lahodnou chuť.…
Příprava je poměrně rychlá. Maso umyju a nakrájím na menší kusy, které ještě budu krájet po uvaření, a vložím je do vroucí osolené a opepřené vody na cca 10 minut. Ale…