Králičí stehna a restované portobelo

Drahos z kamene Kuchař: Drahos z kamene

Doba přípravy: 60 minut 2 porce Jiné maso 8 názorů

Suroviny

4 králičí stehna
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
olej na opečení
bobkový list
pepř
sůl
3 stroužky česneku
0,4 l bílého vína
kmín
špetka oregana
špetka rozmarýnu
plátek másla
jarní cibulka
4 žampiony (portobello)
olivový olej
plátek másla
špetka kmínu
špetka majoránky
sůl
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Stehna osolíme, opepříme, posypeme kmínem, zatáhneme na oleji a vyndáme je na talíř. Zeleninu nakrájíme na hrubší kousky, opečeme na oleji dozlatova. Přidáme všechno koření při restování zeleniny.

  2. Obsah pánve nalijeme do pekáčku, maso přidáme. Zalijeme vínem a pečeme 1 až 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 200 °C.

  3. Portobello nakrájíme na širší plátky, rozpálíme pánev, dáme olivový olej, kousek másla, kmín, majoránku, sůl a restujeme asi 5 minut. Nakonec posypeme petrželí.

  4. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Podle Zdeňka Pohlreicha (z 90ti %)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králičí stehna a restované portobelo

Tématické fráze: králičí stehna pohlreich portobelo kralici stehna králičí stehna na kmine restované portobello kraličí stehna plnena hlivou kralici stehna na panvi recepty na králičí stehna pohlreich recepty na králíčí stehna loupani portobello kraliči guláš pohlreich pečená králíci stehna od pohlreicha králičí stehna dle poltreicht králičí stehno na majoránce portobelo s cibulí houba portobelo recept restované žampiony s kmínem králičí stehno pohlreich sportobelo jak pripravit portabelo