Zadělávané kedlubny s cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenKedlubna patří mezi zeleninu s širokým využitím. Je skvělá za studena i v teplých pokrmech. Tento recept vám ukáže, jak z kedlubny a cukety připravit lahodnou omáčku. S…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kedlubna patří mezi zeleninu s širokým využitím. Je skvělá za studena i v teplých pokrmech. Tento recept vám ukáže, jak z kedlubny a cukety připravit lahodnou omáčku. S…
Klasikou v české kuchyni jsou plněné papriky mletým masem. Vyzkoušejte je připravit trošku netradičně a to naplnit je nejen mletým masem, ale také zeleninou a klobásou.…
Cuketových receptů není nikdy dost. Z této nízkokalorické zeleniny můžete připravit dozlatova smažené karbanátky, které voní po majoránce a česneku. Skvěle je doplní…
Oblíbené období sklizně cuket je tu a zajisté již přemýšlíte, jak je zpracovat. Odložte slané recepty stranou a upečte krásně vláčný cukeťák, který je tak akorát sladký…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více bezmasých pokrmů, určitě vyzkoušejte tuto rychlou a cuketovou čínu. Stačí jen správně zvolit koření a po mase se vám ani…
Když zahrada plodí cukety a už nevíte, co s nimi, tahle vláčná a voňavá nádivka je skvělým řešením. Cuketová hlavička se hodí jako lehký oběd, příloha ke grilování nebo…
Tento recept přináší bohatou kombinaci chutí, kdy se maso dokonale propeče na lůžku z jemně ochucené cuketové směsi, čímž získá jedinečnou vůni a křehkost. Jeho příprava…
Cuketa výborně přejímá chutě, proto z ní připravte skvělou omáčku s vepřovým masem. Cuketa se rozvaří, omáčku přirozeně zahustí a zároveň vytvoří lahodný pokrm. Chuť…
Kolečka grilované cukety jsou snadná dobrota, kterou můžeme použít samostatně jako lehký zeleninový předkrm. Můžeme je doplnit oblíbeným dipem, například jogurtovým s…
Tento cuketový koláč je vděčný způsob, jak zužitkovat úrodu ze zahrádky a zároveň potěšit i ty, kteří zeleninovým jídlům příliš nefandí. Je totiž bohatě obložený…
Klasickou kulajdu zná každý, ale co ji pro změnu jednou zkusit uvařit z cukety? Taková polévka bude krásně krémová a k jejímu zahuštění není ani potřeba mouka - stačí…
Tyto placky jsou připravovány z nastrouhané cukety, která je smíchána s balkánským sýrem pro bohatou a slanou chuť, a čerstvou bazalkou, která dodává výrazné aroma. Díky…
Tato směs je vhodná na topinku nebo jako náplň do slaného závinu, podklad na slané koláče nebo pod maso. Když si zvlášť na pánvičce usmažíte míchaná vejce a promícháte…
Hledáte zdravější verzi koprové omáčky? Pak tenhle recept je přesně pro vás. Tuhle zeleninovou krémovou omáčku lze skvěle dochucovat nejen koprem, ale také křenem či…
Pečenou dýni jednoduše proměníme v jemné vláknité „špagety“, které výborně doplní omáčka z čerstvé cukety, rajčatového protlaku a sušených rajčat. Česnek a bylinky…
Cuketový perník je skvělý způsob, jak zužitkovat cuketu na sladko. Díky ní je moučník vláčný a chutný, přitom jednoduchý na přípravu. Jeho chuť zvýrazní cukrová poleva s…
Šťavnaté pečené kuře s jemně nasládlou dýní a novými bramborami. Lehce dochucené kmínem, rozmarýnem, česnekem, cibulí a podlité pivem. Syté jídlo z jednoho pekáčku,…
Lehký a chutný salát ze zavařené cukety, papriky a cibule, zalitý pikantně-sladkokyselým nálevem. Skvělý jako příloha k masům i na studeno s pečivem, vydrží celou zimu a…
Vláčné a šťavnaté cuketové řezy poklademe plátky čerstvých nebo kompotovaných broskví a posypeme bohatou vrstvou máslové drobenky. Moučník bude vůní vanilky a broskví…
Šťavnaté kuřecí kousky, křupavá zelenina a nudle dozlatova opečené na sezamovém oleji. Stačí opravdu jen pár minut, pár kapek asijských omáček, a vykouzlíte voňavou…
Cuketová omáčka je jemná, lehce nasládlá a krásně krémová, takže perfektně doplní třeba vařené kuřecí maso. Díky cuketě a smetaně má příjemnou chuť i konzistenci a…
Scarpaccia je italská zeleninová placka, díky které skvěle zužitkujete brambory i cuketu. Parmezán a bylinky jí dodají výbornou chuť. Scarpacciu můžete podávat jako…
Kořeněná pomazánka ze strouhané zeleniny je díky přidané chilli papričce výrazně pikantní. Nejlépe si ji vychutnáte ještě teplou, na dozlatova osmažené topince. Je bez…
Hledáte zdravý a pestrý pokrm plný živin a barev? Vyzkoušejte pečenou zeleninu s cizrnou, quinoou a tempehem. Už při prvním soustu vám bude jasné, že rostlinná strava…