

Kuře z jednoho plechu
Suroviny 6 porcí
- 800 g ranných brambor
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 cuketa
- 1 citron
- 100 g zelených oliv
- 50 g ančoviček
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 800 g kuřecích kousků (paličky, křídla, stehna s kostí, nebo celé kuře)
- 250 g cherry rajčat
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
Brambory vydrhněte kartáčkem a rozpůlte je. Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na měsíčky, česnek nadrobno, cukety na půlkolečka. Z citronu odstraňte ostrým nožem celou kůru včetně bílé části a dužinu nakrájejte na měsíčky.
Do pekáče jsem nejdříve dal papír na pečení a pak už vyskládejte brambory, slaninu, cibuli, česnek, olivy a ančovičky. Zakápněte většinou oleje, osolte, opepřete, posypte paprikou a zlehka promíchejte.
Pokud máte celé kuře, tak ho nejdříve naporcujete na části. Maso osolte, opepřete, zakápněte zbylým olejem a dejte do pekáče k ostatním surovinám. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 45 minut, pak přidejte rajčata, cuketu, citron a pečte ještě 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept byl připravován dle webu prima.fresh.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).