Zavadilská cuketa
Recept ještě nebyl hodnocenCuketová směs k rýži, bramborám či těstovinám je chutné a syté jídlo ze snadno dostupných surovin. Chuť dodává koření, worcester a česnek. Ve směsi je i kousek uzeniny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketová směs k rýži, bramborám či těstovinám je chutné a syté jídlo ze snadno dostupných surovin. Chuť dodává koření, worcester a česnek. Ve směsi je i kousek uzeniny…
Horké letní počasí přeje lehkým a svěžím jídlům. Opečená cuketa s paprikou, žampiony a cibulkou, zalitá máslem s česnekem je jedním z nich. Cuketovou směs podáváme jako…
Gnocchi v rajčatové omáčce s cuketou, která krásně voní po česneku, jsou velice vděčnou večeří, která, ač je snadná na přípravu, je opravdu plná chuti. Pokrm je sice…
Pro nadcházející cuketovou sezónu, na kterou se všichni již netrpělivě těšíme, vám přinášíme recept na vláčnou cuketovou buchtu vonící kokosem, rumem a čokoládou. Do…
Připravíme si dvě pánve. Do jedné dáme olivový olej (na zeleninu) a do druhé citronový olivový olej (na lososa). Na olivový olej dáme rukou rozmáčknuté a neloupané…
Zajímavý způsob využití cuket najdete v tomto receptu. Cuketová roláda plněná mletým hovězím masem, strouhaným sýrem a lehce kořeněná rozmarýnem je sice méně rozšířená,…
Krůtí maso nakrájíme na menší plátky, jemně osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na pánvi zprudka opečeme z obou stran.Do zapékacího pekáčku vrstvíme:…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu.Během vaření těstovin na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou slaninu dozlatova. Následně k ní přidáme na nudličky…
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme cukr, rozpuštěné máslo, kakao, vejce a vše dobře promícháme. Do tekutější směsi přidáme polohrubou mouku s…
Vše pokrájíme na přibližně stejně velké kousky, cibuli na drobno. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hlívu, zaprášíme paprikami a orestujeme. Vložíme ostatní zeleninu,…
Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí (skeletu). Ochladíme ve studené…
Cibulku si nasekáme nadrobno, kapustu / jen střední vrstvu listů bez tvrdých konců /, povaříme na cca 8 minut nebo jen blanšírujeme po tuto dobu. Cuketu si očistíme,…
Stehna osolíme a opepříme, opečeme na másle. Stehna vyjmeme, do šťávy přidáme nakrájenou cibuli, chvíli restujeme a stehna vrátíme do hrnce. Podlijeme vývarem, přidáme…
Vepřová krkovice, dušená společně se zeleninou, je krásně šťavnatá a opravdu si na ní pochutnáte. K líbezně vonící krkovici po rozmarýnu zvolte jako přílohu vařené…
Dochází vám již pomalu nápady, co připravit z cuketové úrody? Pokud vás recepty na cuketu naslano omrzely, vyzkoušejte sladkou cuketovou buchtu, s pudinkovým krémem a…
Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle…
Vychutnejte si lahodné kuřecí ragú se zeleninou, které spojuje šťavnaté kuřecí maso s pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento sytý a výživný pokrm je ideální volbou pro…
Šťavnatá kuřecí stehna se pečou společně s barevnou směsí zeleniny a pikantním kořením, což vytváří chuť a vůni, která je neodolatelná. Tento snadný a rychlý recept je…
Vepřové plátky s kapií jsou vynikajícím pokrmem, který spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí sladké papriky. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro rodinné…
Připravit domácí špecle není nic složitého, můžete však použít hotový polotovar. K nim si připravíme houbovou směs se zeleninou, do které použijeme hlívu ústřičnou,…
Pokud se vám v kuchyni sešly uvařené kroupy a houby, není nic jednoduššího než připravit kubu. Tento recept je obohacený o velkou dávku zeleniny, která pokrm velmi…
Masové plátky s omáčkou jsou pro naši kuchyni typickým pokrmem. V tomto receptu použijeme vepřové maso, které v tlakovém hrnci doplníme špekem, cuketou, kořením a pivem.…
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají …
Zapečená cuketa je další skvělý tip na zpracování přebytků. Chuťově méně výrazná cuketa je dochucena výraznou nivou a eidamem a strouhanka zajistí příjemné křupnutí.…