Letní palačinky z cukety a tvarohu
Recept ještě nebyl hodnocenV období cuketové sklizně nám přicházejí vhod všechny nápady, jak cukety využít. Využít se dá i za syrova, oblíbenější je u nás ale tepelná úprava. Tyto nadýchané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V období cuketové sklizně nám přicházejí vhod všechny nápady, jak cukety využít. Využít se dá i za syrova, oblíbenější je u nás ale tepelná úprava. Tyto nadýchané…
Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování.…
Cuketová nádivka zasytí. I odpůrcům zeleniny v této formě zachutná. Podle toho, jak moc jí dopřejeme při přípravě uzené maso či salám a jak moc jí okořeníme, se bude i…
Jídlo z jednoho pekáčku plné dobrot. To je tento jednoduchý recept s minimem vložené námahy kuchaře. Suroviny nakrájet, vyrovnat do pekáčku a pak už jen počkat na chutný…
Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme ji na másle, zaprášíme moukou a chvilku restujeme.Přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, kmín, osolíme, a necháme na mírnějším…
V tomhle úžasném dezertu že je schovaná cuketa? Opravdu ano! Je součástí vláčného ořechového korpusu. Ukrývá se pod ozdobnou vrstvou čokoládovo - kávového krému, aby…
Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.V kastrolu rozehřejeme olej a z obou stran na něm orestujeme připravené…
Slaný zeleninový nákyp je jedním z mnoha receptů na využití cuket. Přidáním uzeného masa se mnohým zavděčíme a pak můžeme tento pokrm podávat nejen jako svačinu, ale i…
Čerstvému a křupavému domácímu chlebu se prostě nic nevyrovná a krásně provoní celý váš dům. Ke chlebu však patří také výborná pomazánka, třeba z tofu, dochucená…
Udělejte něco pro své zdraví a ochutnejte cuketovo-mrkvovou pomazánkou obohacenou o naklíčenou vojtěšku. Klíčky jsou ty nejčerstvější vitamíny, jaké si můžete po zimě…
Omrzely vás už sladké palačinky? A běžným slaným také něco chybí? Palačinky na slano a navíc ostré jako břitva připravíte podle našeho receptu. Připravte jich víc, budou…
V průběhu probíhající sklizně cuket, kdy jich máme doma již opravdu přebytek, tápeme co z nich připravit. Vsaďte na cuketový prejt, který sice na první pohled může…
Nechte se unést chutí Itálie touto omáčkou. Buďte kreativní a vyberte si variantu s kousky lahodného masa, nebo si pochutnejte na podobě vegetariánské. Svěží a…
Kuřecí maso je velmi snadné na přípravu a proto je oblíbenou surovinou. Lze z něj však připravit i velmi netradiční pokrm. Třeba tato tříbarevná nádivka pečená ve formě…
Pečené maso, knedlík a omáčka je taková klasika české gastronomie. Nejen sváteční oběd můžete připravit s našim receptem. Vepřové maso upečeme spolu se zeleninou na…
Fazole namočíme na 24 hodin. Uchováváme v lednici, aby nedošlo ke kvašení, příp. vyměníme 2-3x vodu. Druhý den přendáme zcezené fazole do PH. Maso nakrájíme na větší…
Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Část pórku…
Králíka naporcujeme, vložíme do dostatečného množství osolené vody. Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř a stroužky česneku. Uvaříme maso doměkka, cca 1,5 - 2…
Hokkaido, cuketu a tofu nakrájíme na kostky, česnek na plátky. Smícháme v zapékací míse s majoránkou, pepřem a solí.Vejce rozmícháme a celou směs přelijeme.Pečeme 30-40…
Cukety omyjeme, osušíme a na vrchu nařízneme ovál, který hustě po délce nařízneme a potom příčně. Cukety pomocí lžičky vydlabeme, aby stěna cukety byla široká přes půl…
Naprosto jednoduchý šťavnatý dezert bez mouky i mléka. Pohanku namočíme na pár hodin do vody a necháme nabobtnat, vodu během máčení několikrát vyměníme. Nakonec ji…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a necháme zabalené ve folii aspoň 30 minut odpočinout. Těsto pak vyválíme a vložíme do formy, propícháme vidličkou, dáme…
Příprava kari netrvá déle než 15 minut. Maso nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a maso necháme opéct ze všech stran. Pak do pánve přidáme…
Cuketa je plodina, která je využitelná naslano i nasladko. Dá se nakládat i zamrazit. Bez problémů z ní vytvoříte kompletní oběd. Přesně takové samostatné jídlo, jako…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Holka u plotny radí: Jak domácí bounty kokosové kuličky? Stačí pár surovin a čokoláda na zdobení a hotovo je do 10 minut
Už znáte kurkumu? „Indický šafrán“ léčí a dělá kari pravým kari
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience