Zapečená cuketa se žampiony a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenCukety podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme středy. Dáme je do olivovým olejem vymazané zapékací misky nebo pekáčku, osolíme a opepříme.Na olivovém oleji zpěníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukety podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme středy. Dáme je do olivovým olejem vymazané zapékací misky nebo pekáčku, osolíme a opepříme.Na olivovém oleji zpěníme…
Cuketu nastrouháme i s se slupkou nahrubo, cibuli nakrájíme na kousky. Na oleji necháme cibuli zesklovatět a přidáme nakrájený česnek.Po krátkém restování přisypeme…
Maso opláchneme, osušíme a dlouhým, ostrým nožem do něj uděláme otvory. Slaninu nařežeme na delší, silnější špalíčky a těmi maso prošpikujeme. Slaninu, která nám zbude,…
V rozpálené wok nebo jiné hluboké pánvi na oleji prudce orestujeme maso nakrájené na plátky velikosti soust, přidáme nasekaný zázvor a česnek, necháme rozvonět. Přidáme…
Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou. Poté těsto vyklopím do…
Do nálevu naložíme na 24 hodin cuketové kostičky. Pak nálev slijeme a přidáme cukr, tresť, hřebíčky a pokrájené citrony.Přidáme 1,5 l vody a vaříme cuketu do…
Propláchnutou rýži necháme v čisté vodě namočenou. Očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou hlubokou pánev dáme 2 lžíce oleje a na něm zesklovatíme…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme kakao, mléko, olej, rum, polohrubou mouku a prášek do pečiva, řádně smícháme. Naposled přisypeme cuketu a vmícháme do těsta. Vlijeme na…
Na oleji zpěníme cibuli, stroužek česneku, nastrouhaný zázvor velký asi jako palec, přidáme lžičku kari, kurkumy, koriandr, římský kmín a osmahneme všechno dozlatova…
Cuketu podélně nastrouháme (nejlépe škrabkou na brambory), posypeme solí a necháme odpočinout.Do kastrůlku dáme vodu, ocet, sůl, cukr a koření a vše svaříme po dobu 5…
Na oleji zprudka orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli s na kostičky pokrájenou paprikou. Až chytnou barvu, přidáme na kostičky nakrájená čerstvá rajčata (bez semínek a…
Slepičí stehno, popřípadě jiné slepičí maso uvaříme v tlakovém hrnci a maso pak nakrájíme na menší kousky.Na másle orestujeme nakrájenou zelenou cibulku, přidáme na…
Kmínová polévka je jednoduchá na přípravu a osvědčená už od dob našich prababiček. Připravíme ji s cuketou a dochutíme libečkem a kurkumou. Díky rozšlehaným vejcím a…
Když se řekne bramborový salát, snad každému se vybaví Vánoce. S tímto receptem však můžete připravit jeho letní verzi, kdy přidáte k zelenině navíc i cuketu. Dochutit…
Bohatým zdrojem vitamínů a minerálů je rybí maso. Treska má velice jemné maso a jeho chuť nejlépe vynikne v kombinaci se studenou omáčkou z aromatického kopru a dušenou…
Pokud vám často zbývá pečivo, budete se k tomuto receptu rádi vracet. Zapečená rychlovka se sýrem, zeleninou v jemné vaječné směsi, může být rychlou a chutnou večeří, za…
K horkým letním dnům bezpochyby patří osvěžující těstovinové saláty. Připravte skvělý salát s tuňákem, zeleninou a jogurtovou zálivkou. Jeho chuť si vás tak podmaní, že…
Pokud potřebujete připravit rychlý pokrm, ideální volbou budou uzená stehna. Pokud k nim přidáte dobře okořeněnou zeleninu, pečením se spojí všechny chutě a vůně a do…
Ražniči na plechu je skvělým způsobem, jak si užít lahodnou směs masových a zeleninových kousků s minimálním úsilím. Stačí připravit ingredience, navrstvit je na plech,…
Způsobů jak připravit kuřecí maso existuje nespočet. Kuřecí horní stehna, dušená na zelenině, působí na první pohled sice obyčejně, ale chutnají opravdu skvěle. Hotový…
Z hovězí kližky, chutná guláš nejlépe. Vhodnou přílohou jsou knedlíky, kdo má rád může si ho dát s těstovinami, anebo jen tak s chlebem. Výborný je i druhý den.
Ragú je masová směs se zeleninou. Podává se s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Přílohou mohou být těstoviny, knedlíky nebo rýže. Směs se dá…
Lahodnou směs šťavnatých kousků masa a dušené zeleniny podáváme polévanou ochucenou zakysanou smetanou. V jídle si vychutnáme mnoho chutí, které spolu dobře ladí.…
Pečení kapra na lůžku ze zeleniny nejen obohacuje jeho chuť, ale také zajišťuje, že maso zůstane šťavnaté a plné vůně. Citron a bylinky přidávají osvěžující aroma, které…