Cuketovo-papriková směs "po čínsku"

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

cuketa (1 střední nebo 2-3 malé)
4 papriky
1 červená a 1 žlutá cibule
2-3 stroužky česneku
nějaká oblíbená "čínská" směs koření
Vegeta
pepř
2 lžíce kečupu
1-2 lžíce sójové omáčky
několik lžic vody na podlití
olej na pánev
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cukety, podle potřeby vydlabeme středový semeník a nakrájíme na kostky. Papriky očistíme od semen a pokrájíme na nudličky. Obě cibule oloupeme a půlku každé nakrájíme nadrobno a druhou půlku na půlkolečka. Česnek oloupeme a 1 stroužek pokrájíme na drobné kostičky, zbylý česnek později prolisujeme do pokrmu.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme všechnu cibuli a chvíli jí restujeme. Přidáme pokrájený česnek a restujeme ještě chvíli. Pak přidáme kostičky cukety a proužky paprik. Podusíme, stále často mícháme. Trošku přisolíme Vegetou, přidáme i trochu nějakého koření na čínu, opepříme, prolisujeme zbylý česnek a přidáme kečup a sójovou omáčku. Podlijeme malinko vodou a dusíme za občasného míchání tak, aby zelenina nebyla rozvařená, ale příjemně křupavá.
    Nesolíme a s Vegetou i směsí koření zacházíme opatrně, abychom si jídlo nepřesolili, dost slaná je i sójová omáčka.

  3. Podáváme jako samostatný pokrm třeba k večeři nebo jako přílohu k méně výraznému masu apod.
    Milovníci ostrého jídla si přidají jemně pokrájenou pálivou papričku.

Poznámka

Kdo nechce Vegetu s glutamátem, dá si Vegetu bez glutamátu nebo ji úplně vynechá. Ale je to pokrm na způsob "číny" a jak známo, Číňani glutamát prostě používají, dá se říct že skoro všude a ve velkém. Rozhodnutí je na každém.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Cuketovo-papriková směs "po čínsku"

  • Eja57 Eja57

    casino: Dovolila bych si souhlasit ( SZ jsou něco jiného, tam jméno určitě ano) - a skoro vždy to dodržuji.
    Ty zdrobněliny byla reakce na Mamlajdinu Terezičku...

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    Zdrobněliny?
    A to prý podle jakýchsi zásad komunikace by se na OTEVŘENÝCH fórech měly používat výhradně nicky...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Bodík dávám za uvaření od Tejaji :yes:
    ( S těmi zdrobnělinami opatrně, já za Evičku vraždím :-D - Evča, Evka, Evík jo, ale Evička fuuuuuj :-D)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    tejaja: :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: Ďakujem. :-K Ja osobne mám rada jednoduché, neprešpekulované jedlá, hlavne ak sú zo zeleniny. ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    tejaja (modrátorka): Terezko, (vždycky mám chuť napsat Terezičko, líbí se mi zdrobnělá ženská jména, ale netroufám si, někdo to nemá rád :-8;-)) moc a moc obdivuji, jak sis přizpůsobila můj starý recept (je ještě z doby, kdy se vegeta a podobné věci používaly naprosto běžně). Je to super upravené, vždyť pořád říkám, že jsi výborná kuchařka. :yes:<3 Moc děkuji za vyzkoušení receptu, a jsem opravdu nadšená tvojí úpravou!:yes::-D No a fotky, jako vždy moc pěkné, nám z nich velikou radost!<3:-K:-D:yes: Tak děkuji na tisíckrát za vyzkoušení receptu a jsem opravdu ráda, že jídlo chutnalo!:-D;-) A za fotky děkuji také, nejmíň na stotisíckrát, moc se ti povedly!:yes::-D:-K Posílám hezký pozdrav!:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Hotové koreniace zmesi nepoužívam, tak som si pozrela, čo obsahujú, a dosť sa líšia. Vybrala som si z jednotlivých to, čo mi vyhovuje: chilli, zázvor, kurkuma, trocha škorice, mletý klinček. Jedlo bolo výborné. :yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: cuketovo papriková omáčka cuketovo paprikováčínská směs

Zapomněl/a jsem heslo