Třešňový koláč z tvarohového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenKoláč je velmi jednoduchý a chutný, od bublanin se liší tím, že se těsto nešlehá do pěny. Drobenka se na povrchu úplně rozpustí a vytvoří výbornou křupavou krustu. Koláč…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koláč je velmi jednoduchý a chutný, od bublanin se liší tím, že se těsto nešlehá do pěny. Drobenka se na povrchu úplně rozpustí a vytvoří výbornou křupavou krustu. Koláč…
Určitě znáte nespočet různých receptů na přípravu bábovky. Tento je zajímavý tím, že do těsta použijete pouze bílky, které máte schované z předcházejících receptů.…
Rebarbora se v posledních letech stala pravidelně používanou surovinou v kuchyni. Její sezóna je taktéž krátká a tak je třeba si její zajímavou kyselkavou chuť vychutnat…
Jednoduchou jahodovou zmrzlinu s tvarohem a smetanou zvládneme doma připravit i bez zmrzlinovače. Všechny suroviny rozmixujeme, zašleháme smetanu, a podle momentální…
Pokud si v průběhu roku, chcete upéct něco dobrého, budou se hodit zásoby zavařenin, které jsme si udělali v létě z čerstvého ovoce. Třeba tyto jemné řezy, navrchu s…
Jednoduché a nenáročné. Takové jsou jemné knedlíky plněné ovocem, dle receptu jedné z největších českých kuchařských hvězd - Zdeňka Pohlreicha. Během chvíle vykouzlí…
Kdo by nemiloval nadýchanou pařížskou šlehačku! Ať už ji použijete do kávy, na palačinky či jako náplň do dortu, vždy se budete olizovat a těšit se na další sousto.…
Lehoučký piškot, svěží zakysaná smetana a čerstvé ovoce – to je výborná kombinace, které nikdo neodolá. Tento vynikající moučník se nejčastěji připravuje v létě, kdy je…
Alpské knedlíky jsou rakouskou specialitou. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň. Přeliv vanilkového krému a maková posypka. Kombinace chutí, která vytvoří…
Alpské knedlíky jsou rakouskou specialitou. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň. Přeliv vanilkového krému a maková posypka. Kombinace chutí, která vytvoří…
Křehké linecké těsto, šťavnatá jablečná náplň a sladké rozinky vytvářejí koláč, který nikdy nezklame. Tradiční kombinace chutí potěší u nedělní kávy i při slavnostní…
Křehké těsto v kombinaci s jemným krémem prostě nemá chybu. Máslové těsto předpečeme a poté naplníme krupicovým krémem s vůní rumu. Jde o ideální spojení chutí, které…
Mascarpone smícháme s cukrem a zakysanými smetanami. Ananas (bez šťávy) rozmixujeme a přidáme ke smetanové směsi. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni…
Ze všech ingrediencí si připravíme nelepivé a vláčné těsto. Tuk si nakrájíme na několik kousků a mléka přidáme dle potřeby. Ze začátku zpracováváme v míse, pak na mírně…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto…
Do mísy dáme mouku, máslo a tvaroh, zpracujeme v těsto a necháme chvilku odpočnout. Pak buď vyválet a nakrájet na čtverečky nebo přímo k bochánku těsta odrhávat kousky a…
Do mísy dáme mouku, máslo a tvaroh, zpracujeme v těsto a necháme chvilku odpočnout. Pak buď vyválet a nakrájet na čtverečky nebo přímo k bochánku těsta odrhávat kousky a…
Krém: Cukr s vejci a kakaem utřeme a přilijeme rozpuštěný vlažný tuk, vymícháme. Těsto: Vše spojíme. 2 piškoty k sobě slepíme krémem, celé namočíme do rozředěného…
Krém: Cukr s vejci a kakaem utřeme a přilijeme rozpuštěný vlažný tuk, vymícháme. Těsto: Vše spojíme. 2 piškoty k sobě slepíme krémem, celé namočíme do rozředěného…
Všechny suroviny i s jablkama, /viz suroviny na těsto/ smícháme a vymícháme pak hladké těsto, které vmačkáme do plechu vysypaného kokosem. Potom si rozmícháme…
Připravíme těsto: smícháme všechny suroviny, kromě másla. Po smíchání přidáme i nasekané máslo, které zpracujeme se směsí a vytvoříme tak těsto. Pokud se moc sype,…
Jedná se o jedno z nejoblíbenějších cukroví, na které má každá hospodyňka uložený svůj recept. Křehké rohlíčky vonící ořechy a máslem, obalené v cukru s vanilkou, jsou…