Lívance II.
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny smícháme a necháme na teplém místě 1/2 hod odpočinout a pak smažíme, ještě teplé posypeme skořicovým cukrem, pak potřeme marmeládou a zakysanou smetanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny smícháme a necháme na teplém místě 1/2 hod odpočinout a pak smažíme, ještě teplé posypeme skořicovým cukrem, pak potřeme marmeládou a zakysanou smetanou…
Z vlažné vody, droždí a trochu mouky si necháme vykynout kvásek.Potom vše spojíme dohromady a vymícháme těsto. Těsto musí být řidší ( musí se v míse při pohybu "hýbat" )…
Droždí smícháme s vlažným mlékem a cukrem a necháme vykynout kvásek. Do misky dáme mouku, sůl, rozpuštěnou heru a vejce, přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Těsto nesmí…
Do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, lžičku mouky a trochu vlahého mléka, promícháme a necháme asi 10 minut vykynout.Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou…
Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Zbylý cukr, mouku, žloutky, sůl, mléko a kvásek lehce…
Do domácí pekárny dáme suroviny na těsto, nejprve ty tekuté (mléko, žloutek, rozpuštěné máslo), pak mouku, cukr, který trochu promícháme s moukou, na jednu stranu…
Pagáč je výborné kynuté pečivo, které má svůj původ v Maďarsku a na Slovensku. Jde o placky či bochánky, které se tvarují z kynutého těsta, ve kterém se skrývají právě…
Kynuté moravské koláče můžete připravit i bez složitého vážení surovin, stačí je odměřit hrníčky. Těsto, do kterého je přidaná smetana ke šlehání, je pružné a dobře se s…
Smícháme mouku, sůl, cukr, tuk, vzešlý kvásek a promícháme. Pokud nám v míse zbyla mouka, přilejeme vodu a promícháme, pokud je těsto poté řidší, přisypeme mouku.Necháme…
Trdelníky se rozšířily z venkovských poutí i do měst a všude jsou oblíbené. Ale není nad to, udělat si svůj trdelník doma a ochutit si ho podle svého. Množství podle…
Kynutá maková bábovka je tradiční pochoutka, která spojuje jemné těsto s bohatou makovou náplní. Tento voňavý dezert s křehkou kůrkou a vláčným středem přináší domáckou…
Koláčky, po kterých se hned zapráší. To jsou tyto nekynuté koláčky plněné tvarohem nebo povidly a sypány máslovou drobenkou. Na těsto sice necháme vzejít kvásek, ale dál…
Odvážíme si všechny sypké přísady a odměříme (popř.také odvážíme) i ty tekuté. Přichystáme si k ruce i všechno ostatní (vejce apod.) co také patří do zadělávaného těsta.…
Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme špetku cukru a trošku vlahého mléka, promícháme a necháme přikryté pár minut, než kvásek vzejde. Mouku prosejeme do mísy,…
Křehké a vláčné podmáslové koláčky naplníme klasickou, oblíbenou tvarohovou náplní a posypeme máslovou drobenkou. Díky podmáslí, přidanému do těsta, jsou koláčky výborné…
Pro nadýchané bulky ze světlého kynutého těsta, bohatě posypané dokřupava vypečeným sýrem, nemusíme spěchat do pekařství. Podle jednoduchého receptu si je snadno upečeme…
Mezi klasická česká jídla patří i ovocné knedlíky. Knedlíky z nadýchaného kynutého těsta plněné malinami jsou oblíbená dobrota. Posypejte je mákem a cukrem a zalijte…
Slané kynuté vdolky jsou skvělou alternativou ke klasickým sladkým variantám. Podávejte je s bylinkovým dipem, zakysanou smetanou nebo jako přílohu k polévkám a gulášům.…
Nadýchané ještě teplé koláčky s povidly a křupavou drobenkou vám krásně provoní dům skořicí a sladkou chutí. Náplň dejte takovou, jakou vaše rodina miluje. Je to snadné…
Klasické kynuté knedlíky plněné sladkými jahodami jsou jídlo, které mnohým z nás připomene dětství. Pokud těstu dopřejete dostatek péče a času ke kynutí, odmění se vám…
Suroviny dáme do domácí pekárny a zapneme na program těsto (pekárna na 1,5 kg). Z těsta pak děláme malé kuličky (2-2,5 cm), potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Vše smícháme dohromady i se zadělaným kváskem. Zaděláme těsto, podle potřeby přidáváme ještě mouku tak akorát, aby se těsto nelepilo. Necháme 1 hod v chladu vykynout, dá…