Slané koláčky z DP
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: uvedené suroviny dáme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí těsto rozválíme a vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech.Každé kolečko potřeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: uvedené suroviny dáme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí těsto rozválíme a vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech.Každé kolečko potřeme…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji do zlatova. Necháme vychladnout.V části vlažné vody a cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Na dno…
Dobrý námět na svačinu nebo večeři, kde můžeme zužitkovat zbytky již tepelně upraveného masa. Přidáním různých druhů zeleniny nebo koření můžeme vždy chuť pirohů…
Vsetky suroviny vlozim do pekarne v uvedenom poradi a zapnem program *cesto*. Po vykysnuti cesto vyklopim na dosku, vyvalkam a plnim buchty oblubenou naplnou. Pekac si…
Do pekárny vlijeme mléko, přidáme vejce, řídké máslo, sůl, mouku, droždí, cukr a zapneme program těsto. Po vykynutí z těsta na vále tvoříme housky nebo rohlíky. Housky…
V 250 ml vlažného oslazeného mléka necháme vzejít kvasnice, ve zbytku teplého mléka necháme povolit tuk.Do zadělávací mísy dáme všechny ingredience na kynuté těsto …
Droždí rozdrobte nebo vysypte do mísy, přisypte 2 lžíce cukru přimíchejte asi půlku z nachystaného mléka (vlažné) a zaprašte dvěma lžícemi mouky. Mísu dejte na teplé…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…
V troše vody rozpustíme lžíci cukru, droždí a rozmícháme několik lžic mouky (vše z odváženého množství) na hladké řidší těstíčko (kvásek), který necháme asi 20 minut…
Máte-li rádi místo klasické tenké pizzy, tu vyšší kypřejší, ale stejně tak bohatě ozdobenou, zkuste tuto domácí hrnečkovou. Dozdobit ji můžete podle surovin přítomných v…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
Taštičkami z kynutého těsta a plněnými různými slanými náplněmi můžete potěšit své blízké nebo přátele. Do náplně můžete zpracovat zbytky salámů, sýrů i zeleniny. Pro…
Lehkost italského pečiva v praktickém tvaru, který pod dozlatova upečenou kůrkou ukrývá jemné, nadýchané těsto. Skvěle chutná samotná, namočená do olivového oleje, nebo…
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Mezi oblíbené kynuté buchty můžeme zařadit dvojctihodné koláče, což je jiný název pro moravské koláče. Jejich specifikem je použití dvou druhů náplní. Tvarohová uvnitř…
Plundrové těsto svým vzhledem připomíná těsto listové, na rozdíl od něj je však kynuté a překládané s vrstvou tuku. Díky tomu je výsledné pečivo vláčné, jemné a méně se…
Do mísy mouku, osolit, kvosek,vodu,olej¨a zpracujeme v těsto nelepivé. V míse trochu posypeme moukou aby neokorolo , přikryjeme utěrkou, necháme kynout asi 2 hodiny Na…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile začne zlátnout, nadrobíme k ní droždí. Mícháme, než se omastek oddělí od droždí a ještě chvilku navíc.Přidáme sůl…
Kynuté koláčky jsou klasika, která nikdy neomrzí. Můžeme je kombinovat s různými náplněmi a pokaždé je tak mít trochu jiné. Díky použitému sádlu bude těsto krásně vláčné…
Světlé houstičky připravené z omládku, vejce, sušeného mléka a másla necháme vykynout a pak krátce pečeme. Houstičky krásně voní po másle, jsou lehké, mírně sladké a…
Mouky smícháme,utvoříme důlek,do něhož nadrobíme droždí,zalejeme asi 1 deci vlažné vody,solí a lžičku cukru a přikrejeme utěrkou.Po hodině,kdy se nám udělal kvásek,těsto…