Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Droždí - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Záviny

Záviny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Droždie necháme v mlieku vykysnúť a spolu s ostatnými prísadami vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do alobalu a cez noc necháme v chladničke. Na druhý deň rozdelíme…

Ořechový závin

Ořechový závin

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Pripravíme klasické kysnuté cesto. Vykysnuté vyvaľkáme na dva obdĺžniky, rozložíme na ne plnku a stočíme do závinov. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme. Na plnku…

Žampionová pizza

Žampionová pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi300 ml…

Vánočka podle Romana Vaňka

Vánočka podle Romana Vaňka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Dokonale vychytaný recept se všemi záludnostmi, to je vizitka zkušeného kuchařského mistra Romana Vaňka. Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům, ale byla by škoda si jí…

chute-sveta.cz

130 min

Vánočka s mandlemi a rozinkami

Vánočka s mandlemi a rozinkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vánočka je tradiční české pečivo, které se peče především o Vánocích. Tento bohatý sladký pletenec je symbolem štědrosti a rodinného tepla. Jeho těsto je jemné, voňavé…

new dawn

75 min

Mazanec - vánočka mojí tchýně Videorecept

Mazanec - vánočka mojí tchýně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z vláčného těsta plného rozinek a mandlí a provoněného rumem, skořicí a hřebíčkem můžeme podle příležitosti upéct krásný a nadýchaný mazanec, ale i vánočku, upletenou z…

salve

75 min

Křehké rohlíčky s droždím

Křehké rohlíčky s droždím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, dáme špetku soli, nasekané změklé máslo, rozklepneme vajíčka, nadrobíme droždí, zasypeme cukrem a pomocí postupně přidávaného…

zizala

50 min

Ďábelské tyčky se sezamem

Ďábelské tyčky se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny dáme do pekárny, nejdřív tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto (má díky koření světlounce oranžovou barvu) vytáhneme z formy, propracujeme…

Domácí bílý chléb

Domácí bílý chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Do mísy dáme mouku, nastrouhané brambory, sůl, kmín a ocet. V hrníčku zaděláme z vlažné vody, cukru a droždí kvásek, přidáme do mísy a zaděláme tužší těsto (kuchyňská…

Buchty z kynutého dýňového těsta

Buchty z kynutého dýňového těsta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžící cukru, přidáme polovinu teplého mléka a 2–3 lžíce mouky, aby vzniklo hladké těstíčko. Necháme asi 10 minut v teple vzejít…

Slané preclíky

Slané preclíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Preclíky se zlatavou kůrkou a jemnou střídkou si upečete podle našeho receptu. Postup neošiďte o koupel preclíků ve vroucí vodě. Dodá preclíkům trvanlivost. Posypka ze…

toprecepty.cz

35 min

Pletýnky

Pletýnky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Pletené houstičky, dozlatova vypečené. Ideální jako snídaňové, nebo svačinové pečivo. Hodí se naslano, i na sladko k různým pomazánkám, salámu, máslu nebo marmeládě.…

jan.fertal

76 min

Koláčky s tvarohem a drobenkou

Koláčky s tvarohem a drobenkou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…

RubyRom

55 min

Frgále

Frgále

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Frgále jsou oblíbené nejen pro svou chuť, ale také pro svou křehkost a měkkost, která se rozplývá v ústech. Díky svému tradičnímu českému původu jsou frgále také spojeny…

Jaruna18

90 min

"Baguette italiano"   (bagety)

"Baguette italiano" (bagety)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme…

Skořicové a kakaové šneky

Skořicové a kakaové šneky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Do mouky s cukrem a suchým droždím přilijeme povolenou Heru. Mléko přiléváme postupně a šleháme do doby, než vznikne těsto. Mouku a mléko přidáváme podle potřeby. Těsto…

1 11 12 13 14 15 92

Naposledy jste si prohlédli