Pivní chléb s cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova až lehce dohněda na lžíci sádla. Oba druhy mouky nasypeme do mísy, přidáme sůl, kmín a doprostřed uděláme důlek. Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova až lehce dohněda na lžíci sádla. Oba druhy mouky nasypeme do mísy, přidáme sůl, kmín a doprostřed uděláme důlek. Do…
Na přípravu těsta použijeme pekárnu, která perfektně těsto propracuje. Do pekárny vložíme v pořadí: kvas, vodu, mouku, nastrouhaný brambor na jemno, sůl, kmín, semínka,…
Do mísy dáme mouku se špetkou soli, žloutky, olej, citrónovou kůru. Mezitím uděláme kvásek. Do malého hrnce dáme mléko, cukr a necháme ohřát tak, abychom v něm udrželi…
ve vlažné vodě s trochou cukru (z odváženého množství) necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a robotem nebo vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které necháme…
Vytvoříme kvásek, necháme nakynout. Zaděláme těsto a zase necháme nakynout. Vytvoříme 16 buchet. Náplň dáme dle chuti : maková, povidlová, tvarohová... Naskládáme do…
V troše vody rozpustíme lžíci cukru, droždí a rozmícháme několik lžic mouky (vše z odváženého množství) na hladké řidší těstíčko (kvásek), který necháme asi 20 minut…
Do vlažného mléka dáme kostku droždí se lžičkou mouky a cukru a necháme vzejít.Mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěný tuk, cukr, špetku soli, nastrouhanou…
Koblihy, na Slovensku šišky, jsou tradiční kynutý smažený moučník. Připravte ho své rodině a sklidíte oprávněné ovace. Není nic luxusnějšího, než se zakousnout do…
Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše, chutná ale skvěle. Voní po olivovém oleji, výbornou chuť mu dodají olivy, sušená rajčata a čerstvé bylinky. Po upečení…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (vše z odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
Dejte šanci drožďové pomazánce, která má sice specifickou, ale zároveň velice zajímavou chuť, kterou buď budete nenávidět, nebo milovat. Tato pomazánka, namazaná na…
Snadný makový závin připravíme bez vážení surovin, vystačí nám pouze hrníček. Kynuté těsto s máslem vyválené na plát dostane skvělou makovou náplň s vůní skořice.…
Italská pizza je oblíbená po celém světě. Při její přípravě se obejdete i bez masa a navíc můžete využít plody vaší zahrádky. Pizza s cuketou, rajčaty, paprikou a…
Bramborák, co se nesmaží, ale peče v troubě. A ke všemu, je i kynutý. Tradičně voní po česneku a majoránce, uvnitř jsou i kousíčku škvarků. Tak vyzkoušejte tuto…
Těsto podle tohoto jednoduchého receptu vám pomůže vypracovat i domácí pekárna a je jen na vás, jestli z něj usmažíte koblihy, vdolky nebo šišky. Ty jsou vynikající…
Přijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a uděláme kvásek. Po vzejití přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, jestli se nám zdá těsto moc tuhé,…
Nejprve dáme vanilkový cukr do mléka a zahřejeme, aby nebylo studené. Přidáme droždí a necháme stranou přibližně 10 minut.Mezitím smícháme obě mouky, moučkový cukr a…
Suroviny na omládek necháme pekárnou vymíchat do hladka a pak, v zavřené pekárně, 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a znovu, bez předehřevu, necháme vypracovat do…
Slovenská kuchyně je úžasná a velmi blízká té naší. Tyhle lívance jsou toho jasným důkazem. Jednoduché lívancové těsto je doplněno čerstvým špenátem, díky kterému…
večer, den před pečením, umícháme preferment z 200 g vody 200 g manitoby asi 1 g droždí – vše vezmeme z odvážených, přichystaných surovin. Dobře promíchaný…
Z mléka, droždí, špetky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Potom všechny suroviny pořádně promícháme a necháme na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto nakrájíme…
Do mísy si dáme polovinu vlažného, ale ne horkého mléka, sodovku, olej, vejce, prosátou mouku, špetku soli, polovinu cukru a nadrolené droždí. Velmi pečlivě vypracujeme …