Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenMouku prosijte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku prosijte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Pak…
Meruňky nakrájíme nadrobno a spaříme vroucí vodou, protože většinou bývají sířené, tak abychom se síry zbavili. Pak necháme pořádně okapat.Do pekárny vložíme ingredience…
Uděláme kvásek a zaděláme vláčné těsto. Necháme 1 hodinu kynout, naplníme tvarohovou náplní a necháme zase 20 minut kynout.Koláčky rozmáčkneme, přidáme povidla a…
Těsto: uvedené suroviny dáme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí těsto rozválíme a vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech.Každé kolečko potřeme…
Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a cukr. Promícháme. Rozpuštěné máslo necháme vychladnout a přidáme k těstu. Kvásek není potřeba, droždí rozpustíme ve vlažném…
Na tuto pizzu můžeme použít buď těsto listové mražené z obchodu nebo si těsto připravíme sami. Postup na těsto kynuté bude pod fotkami. Na pizzu z listového těsta…
Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme cukr a vejce, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem s rozpuštěným máslem. Zaděláme vláčné těsto, které se nelepí ke stěnám…
Upéct domácí chléb není tak těžké, jak se může zdát. Podle tohoto receptu to jistě zvládnete. Vynikající chuť tohoto chleba zvýrazňují rozmixované škvarky a sušená…
Ze zahraničí k nám pronikla sladkost, která se velmi podobá našim koblížkům. Mají společné kynuté těsto a smažení, ale tvarem jsou rozdílní. Tyhle koblížky mají ve…
Těsto jsem dělala v Domácí pekárně v pořadí mléko, olej, vejce, žloutek, máslo, mouka, sůl, cukr, kůra, rozdrobené droždí – program TĚSTO) Nebo uděláme ručně:(těsto…
Suroviny na těsto v pořadí tekuté – sypké jsem dala do domácí pekárny – sůl do opačného rohu než droždí - zapnula program Těsto a nechala pracovat. (kdo pečku nemá,…
Nadýchané, voňavé a skvělým džemem plněné. To jsou vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka. Těstu dejte dostatek času vykynout a na smažení se pečlivě připravte…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, trošku pocukrujeme a zalijeme ho trochou vlahého mléka, necháme vzejít.…
Lehkost italského pečiva v praktickém tvaru, který pod dozlatova upečenou kůrkou ukrývá jemné, nadýchané těsto. Skvěle chutná samotná, namočená do olivového oleje, nebo…
Pěry jsou velké kynuté ovocné knedlíky, které pečeme v troubě a zalijeme mlékem. Plníme je nejčastěji švestkami nebo povidly, ovocem, či marmeládou. S touto valašskou…
Nadýchané a voňavé koblížky k masopustu neodmyslitelně patří. Příprava je sice náročnější, ale výsledek stojí za to. Lehoučké koblihy plněné marmeládou můžeme potřít…
Tento recept přináší bohatou chuť, která se hodí k odpolední kávě, na rodinnou oslavu, nebo svatbu. Nadýchané vdolečky s nádechem rumu a křehkou drobenkou, budou…
Dobrý námět na svačinu nebo večeři, kde můžeme zužitkovat zbytky již tepelně upraveného masa. Přidáním různých druhů zeleniny nebo koření můžeme vždy chuť pirohů…
Suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a zapneme program Základní nebo máme-li, tak program Podmáslový chléb.Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce.
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a pak, v zavřené, 45 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a bez předehřevu necháme umíchat a vykynout těsto. …
I když tyto placičky nejsou náročné na suroviny ani na přípravu, chutnají skvěle. Když je nabídnete přátelům ke sklence vína, nebo hostům na oslavě jako pohoštění, jen…
Židovský koláč Flódni je tradiční maďarský dezert s bohatou historií, který je známý svými vrstvami plnými chutí. Tento výjimečný koláč se skládá z několika tenkých…
Smícháme všechny suroviny a necháme kynout 10 minut. Potom už jen na pánvi či lívanečníku udeláme lívance a podle chuti můžeme např. potřít máslem nebo marmeládou,…