Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Perníková hnízda

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 6. 2010 08:57

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 083 kJ / 5 039 kcal
Bílkoviny79,83 g
Tuky199,21 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 784 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,36 g
Sacharidy721,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tak už jsem to zkusila a recept jsem upravila podle svého. Přidávám i fotku. Z poloviční dávky jsem měla jeden velký plech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veroly

21. 6. 2010 12:26

Uvažovala jsem, že by se daly dělat buchtičky plněné tou perníkovou nádivkou, ale já neměla zrovna tolik času, abych si s tím mohla vyhrát. Takže možná ten tvar je zaviněn tím, že jsem dost spěchala. Ale když jsem objevila tento recept, tak mě zajímal postup toho motání, co z toho vznikne a hlavně jakou to bude mít chuť. Musela jsem těsto upravit. V původním receptu nebylo vejce a místo klasického droždí tam bylo sušené a to já nepoužívám. Recept obsahoval i o dost míň cukru, ale to bylo tak dietní, že by to nebylo dobrý :-) Nakonec jsem upravila i náplň, dala jsem víc perníku a cukru. Když se náplň přidává k těstu, tak se to dost matle a musela jsem přisypávat ještě mouku, aby se dalo s těstem pracovat.

zizala zizala (moderátorka)

21. 6. 2010 12:18

Aha, no, to se stane, kynuté těsto se v troubě někdy zachová nevyzpytatelně ;-) Ale chuťově si myslím, že to bude super, strouhaný perník mám moc ráda :-p

Veroly

21. 6. 2010 12:12

Popravdě jsem si taky nepředstavovala, že se to tak zpeče a udělá to jakýsi patvar :-) Možná, kdyby se uprostřed nechala díra, tak by to vypadalo jinak. Byl to takový hokus pokus a čekala jsem, co mi na to přítel řekne, když řekl, že je to dobrý, tak jsem zajásala :-) Mě osobně to chutná a je tam cítit zvláštní chuť těch perníčků. Ale fotku před pečením dodávám :-)

zizala zizala (moderátorka)

21. 6. 2010 12:05

:-O Tak tohle jsem si podle popisu představovala malinko jinak. Možná by bylo dobré vyfotit příště těsto před pečením, aby bylo lépe vidět, jak se to motá ;-)

pipre pipre

11. 6. 2010 15:02

:yes::yes:+4.

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 6. 2010 13:23

:yes::yes::-p

Věrka.

11. 6. 2010 10:00

Docela zajímavý recept a myslím, že se s tím dá ještě všelijak jinak kouzlit.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pernikove roladky perníková náplň do buchet perníková náplň pernikova vosí hnízda rolady pernikove vosį hnizda ze strouhaneho perniku pernikove vosí hnízda recept jak spojit perníkovou chaloupku jak dobře spojit perníkovou chaloupku medovnikova napln roládky perníkové kdy potřít perníčky vejcem adventní věnce 2015 perníkovy bochánky perník - plněné ořech. náplní adventní hnízda jak rozkrájet věnečky pernikova hnizda z kynuteho testa pernokova hnízda perníkové plněné obdelníčky hnízda z karamelu

Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, droždí, máslo, vejce, mléko, sůl, ořechy, vejce, perník, cukr moučkový, máslo

TopRecepty.cz

Perníková hnízda

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v89m