Řecké bochánky
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si měkké, ale nelepivé těsto.Po vykynutí zapracujeme do těsta náplň, pokud je potřeba podsypeme trochu moukou. Rozdělíme na bochníčky (měla jsem 16 housek)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si měkké, ale nelepivé těsto.Po vykynutí zapracujeme do těsta náplň, pokud je potřeba podsypeme trochu moukou. Rozdělíme na bochníčky (měla jsem 16 housek)…
Těsto připravíme v domácí pekárně: Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl, obě mouky, cukr a droždí. Necháme proběhnout program na těsto.V pánvi rozehřejeme…
Droždie dobre rozmiešame v mlieku a spolu s ostatnými surovinami vymiesime na hladké cesto. Necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Potom cesto rozdelíme na…
Těsto zaděláme v pekárně a necháme vykynout. Po vykynutí rozdělíme na stejné díly, utvoříme kuličky, které vložíme do formy na muffiny vyložené pečícím papírem.…
Přísady smícháme ve velké míse a poté těsto uhněteme do hladké elastické kuličky. Těsto vložíme do vymaštěné mísy, kterou přikryjeme potravinářskou folií a necháme 2…
Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Nebo z části vody, cukru, celého množství droždí a trochy mouky uděláme kvásek, po jeho vykynutí přidáme zbytek…
Pekla jsem v pekárně duplice...ve dvounádobě...množství je tedy poloviční...
Pekla jsem v pekárně duplice...ve dvounádobě...množství je tedy poloviční...
Nejprve si uděláme kvásek - tzv. biga - zadělejte v předstihu 6 hodin až 3 dnů. Z uvedeného množství odeberu 200 ml vody a 2x tolik objemově mouky - tj. 400 ml mouky…
Všechny suroviny na těsto vložíme do pekárna v pořadí tekuté - suché a použijeme program Těsto. Během hnětení hlídat konzistenci těsta a případně dosypat mouku tak,…
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme cca 45 minut na teplém místě vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem uděláme na povrchu dva…
Zaděláme kvásek = vlažné mléko + cukr + droždí. Do mísy dáme mouku, vanilku, špetku soli, žloutky, majonézu. Do mísy vlijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme kynout…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, podsypneme lžící mouky. Rozdělíme na 6 dílů …
Mák mletý vysypeme do misky zalijeme trochou mléka, rozmícháme a necháme naboptnat (instatní mák) po naboptnání přidáme cukr, skořici a promícháme. Pokud je normální mák…
Z trochy odvážené mouky, droždí, medu a vlažného mléka vytvoříme kvásek a necháme vzejít. Pak přidáme tuk, sůl a zbytek mouky a vymísíme hladké nelepivé těsto, které…
Baklažány umyjeme, nakrájame na cca 0,5 cm kolieska, nasolíme a necháme vypotiť. Potom osušíme a opekáme na oleji z oboch strán. Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme…
Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Když vzejde, vmícháme ostatní suroviny a dobře propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto přetužíme, rozdělíme na dílky a…
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme v míse a necháme asi 30 minut kynout. Potom těsto rozválíme na velikost klasického kuchyňského válu. Lehce potřeme tukem,…
V hrnci rozehřejeme máslo a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Když začně droždí…
suroviny – kromě hladké mouky – dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Těsto. Jakmile začne promíchávat, přisypeme většinu hladké mouky. Brambory během…
Do mísy dáme 35 dkg mouky, do kastrůlku mléko s trochou cukru - přihřejeme a nadrobíme droždí, mléko nesmí být horké, maximálně tak, abyste v něm udrželi prst. Nedělám…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a necháme umíchat na program Těsto. Kynout stačí chvilka, asi 20 minut.... Těsto vytáhneme, propracujeme a vyválíme…