Pugliese podle Brinny
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si uděláme kvásek - tzv. biga - zadělejte v předstihu 6 hodin až 3 dnů. Z uvedeného množství odeberu 200 ml vody a 2x tolik objemově mouky - tj. 400 ml mouky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si uděláme kvásek - tzv. biga - zadělejte v předstihu 6 hodin až 3 dnů. Z uvedeného množství odeberu 200 ml vody a 2x tolik objemově mouky - tj. 400 ml mouky…
Vykvašený preferment smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z…
Vykvašený preferment smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z…
K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 6 dílů a z každého uděláme…
Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké, zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto prohněteme, rozkrájíme na kusy a uděláme bochánky, které necháme na plechu…
Do pekárny dáme pivo a přidáme ostatní suroviny a pekárnu zapneme na program "těsto". Vykynuté těsto rozdělíme na menší bochánky, které každý zvlášť vyválíme a uděláme…
PROGRAM TĚSTO. Mezitím si uvaříme špenát, na zpěněné cibulce si podusíme sekaný špenát, trochu posypeme vegetou, přidáme dva rozmačkané stroužky česneku Do špenátu na…
Suroviny na omládek vymícháme do hladka a zakryté necháme 45-60 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a vše vymícháme, uhněteme do hlaďounkého těsta, které necháme…
Připravíme klasicky kvásek z droždí.Přisypeme dobře prosátou hladkou mouku, přidáme hrnek vody, zbytek droždí, 1,5 lžíce slunečnicového nebo olivového oleje, 1 čajovou…
Suroviny dáme v uvdeném pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh ušleháme s cukry, přidáme mléko, škrob (pudink),…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené mouky a necháme nakynout = kvásek. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout.Vykynuté…
Jako první připravíme kvásek. Vlažné mléko osladíme, přidáme do něj droždí a necháme na teplém místě pracovat.Vyšleháme cukr, olej a vejce. Jakmile kvásek nabyde,…
smícháme suroviny na preferment do řídkého těstíčka a zakryté proti prachu a osýchání necháme asi 12 hodin v teple kvasit.Pak přidáme zbytek surovin a umícháme těsto (je…
Droždie rozpustné vo vlažnom mlieku dáme do misy spolu s múkou, so soľou, s kyslou smotanou a olejom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme 15 min.…
smícháme suroviny na preferment do řídkého těstíčka a zakryté proti prachu a osýchání necháme asi 12 hodin v teple kvasit.Pak přidáme zbytek surovin a umícháme těsto (je…
Na směs: dorůžova osmažíme na pánvi nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na menší kousky(jako na čínu) pokrájené kuřecí maso, když už je maso trochu zatáhlé, přidáme na…
Podle receptu vypracujeme koblihové těsto a necháme vykynout. Doprostřed kolečka dáme kousek hermelínu, přidáme asi půl lžičky brusinek, přiklopíme a dobře uzavřeme -…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozdrobené droždie, podlejeme mliekom a za stáleho miešania necháme droždie rozpustiť.Pridáme na malé kúsky…
Nejdříve se připravíme den předem preferment a necháme kvasit do druhého dne. Těsto jsem připravovala v pekárně,nejdřív dáme tekuté a pak sypké suroviny,pak preferment…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme olej, mouku se solí a vymísíme těsto. Hned, bez kynutí, těsto rozdělíme na 6 dílků a z každého uděláme bulku.Po krátkém odpočinku …
Nejdříve se připravíme den předem preferment a necháme kvasit do druhého dne. Těsto jsem připravovala v pekárně,nejdřív dáme tekuté a pak sypké suroviny,pak preferment…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16…
Do mísy dáme 35 dkg mouky, do kastrůlku mléko s trochou cukru - přihřejeme a nadrobíme droždí, mléko nesmí být horké, maximálně tak, abyste v něm udrželi prst. Nedělám…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout asi 1-1,5 hodiny. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.Vykynuté těsto…